BUDO, Bursa

BUDO, Bursa-İstanbul seferlerine başladı -Açılış seferi için yola çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesinin deniz otobüsü, Kabataşa geldi -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Gemileri biz satın aldık, bizim malımız. Parasını


BURSA (A.A) - Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla Bursa Ulaşım-Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesini (BUDO) kuran Büyükşehir Belediyesinin Norveçten aldığı deniz otobüsü, açılış seferini Kabataşta tamamladı.
     Açılış seferi için Bursadan hareket eden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda davetliyi taşıyan 340 kişilik Hüdevandigar adlı deniz otobüsü, Kabataş İskelesine geldi.
     Burada düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış seferinin başarıyla yapıldığını belirtti. Altepe, almış oldukları 4 gemiden 2sinin yarından itibaren düzenli olarak seferlerini yapacaklarını söyledi.
     İstanbuldan Bursaya karşılıklı olarak düzenlenecek seferlerin zaman içerisinde arttırılacağını vurgulayan Altepe, ilave gemileri almaya devam edeceklerini kaydetti.
     Güçlü bir filo kurmayı hedeflediklerini anlatan Altepe, Amacımız, İstanbul-Bursa arasında aksamadan yapılabilen sağlıklı bir ulaşım kurmak. Kesinlikle para kazanmak için bu işi yapmıyoruz. Bursa ve İstanbul halkına bu tür bir hizmeti vermek için yapıyoruz dedi.
     İstanbul ve Bursanın ilişkilerinin kuvvetli olduğuna dikkati çeken Altepe, bu çalışmayla birlikte iki şehir arasındaki turizm köprülerinin de gelişeceğini bildirdi.
     Altepe, basın mensuplarının, bu seferlerin yapılması konusunda İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ ile aralarında yasal bir problemin olup olmadığı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:
     Bizim bu seferlerde belirlediğimiz sabit fiyatlar. Burada kendi masraflarımızı kurtaralım, döndürelim yeter. Gemileri biz satın aldık, bizim malımız. Parasını ödemek için uğraşmayacağız. Yasal bir sorunumuz da yok. Zaten bakanlık izniyle yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki tahsislerle bu iskeleyi kurduk. Tüm izinler bakanlık ve büyükşehrin onayıyla oldu.
     Deniz otobüsü, törenin ardından Bursaya hareket etti.
    
     Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER