Burdurda Deprem konulu konferans

Burdurda Deprem konulu konferans -İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üşümezsoy: -Burdurda düşey bir fay üzerinde lokal bir fayda deprem oluşuyor


BURDUR (A.A) - İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Burdurda düşey bir fay üzerinde lokal bir fayda deprem oluştuğunu söyledi.
     Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Burdur Öğretmenevinde Deprem konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Üşümezsoy, Burdurda 1914 ve 1971 yıllarında depremler yaşandığını hatırlattı.
     Bu depremler incelendiğinde fay aynasının çok güzel korunduğunun görüldüğünü anlatan Üşümezsoy, gölün içine doğru giden hat boyunca fayın çalıştığını söyledi. Bu durumun yeni bir deprem beklentisini doğurduğuna işaret eden Üşümezsoy, Burdurda düşey bir fay üzerinde lokal bir fayda deprem oluşuyor. Bu nedenle zeminler mümkün olduğu kadar sağlam olacak ve çok yüksek olmayan binalarla bu deprem yenilebilir diye konuştu.
     Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise geçmişe bakıldığında belli aralıklarla Burdurda depremler yaşandığını söyledi. İnsanların depremden sonra ne yapılacağını değil, depremden önce ne yapacağını iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Akkaya, 2000 yılına kadar yapılan binalarda risk var. Kontrolden geçmesi gerekiyor. Resmi binalar yapıyorlar ancak özel binalarda bu yaklaşımı göremiyoruz. Burdur fay hatları üzerinde, çok riskli bölgelerimiz var. Yapılaşmaya kapalı bölgeler var dedi.
     Akkaya, yeni imar planında özellikle bu konuları gözönünde bulundurarak değerlendirdiklerini bildirdi.
     Konferansa, Burdur Vali Vekili Bahir Altunkaya, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdurda Deprem konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER