Burdurdan yurt dışına yaylı sazlar ihracı

Burdurdan yurt dışına yaylı sazlar ihracı -Burdur Organize Sanayi Bölgesindeki işyerinde keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletleri üreten Erkan Küçükkaya, dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapıyor -Üzerinde 22 kat org


BURDUR (A.A) - Burdurda bir atölyede üretilen keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletleri, Almanya üzerinden dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.
     Burdur Org.nize Sanayi Bölgesindeki bir atölyede yaylı sazlar üretimi yapan Erkan Küçükkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllar Almanyada yaşadığını ve burada müzik aletleri üretimi üzerine çalıştığını anlattı.
     Almanyadaki bilgi ve birikimi ile Burdura gelerek bir atölye kurduğunu belirten Küçükkaya, bu atölyede 21 yıldır keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletleri ürettiğini ifade etti.
     Atölyesinde ürettiği yaylı sazların gövdesinin, Almanyadan getirilen ladin ağacından, sırtı ve salyangozunun kelebek ağacından, diğer bölümlerinin ise abanoz ağacından yapıldığını belirten Küçükkaya, Bu ağaçlar 6 yıl kurutulmalarının ardından kullanılabiliyor. Üretilen yaylı sazların üzerine 22 kat cila sürülüyor. Yaylı sazlarımızda doğal reçineyi kaynatarak elde ettiğimiz cilayı kullanıyoruz dedi.
     Küçükkaya, 7 kişinin çalıştığı atölyede yılda 500-600 civarında yaylı saz ürettiklerini kaydetti. Bu müzik aletlerinin Almanya üzerinden, ABD, Fransa ve Avustralyanın da arasında bulunduğu birçok ülkeye gönderildiğini ifade eden Küçükkaya, şöyle konuştu:
     Ürettiğimiz yaylı sazların fiyatı, kullanılan ağacın kalitesi ve işçiliğine göre değişiyor. En ucuz kemanın fiyatı, 2 bin liradan başlıyor. Üst limiti ise yok. Müzik aletlerini müşterinin isteği üzerine cilalı, beyaz ya da telli olarak yapıyoruz. Personelimizle yaklaşık 15 yıldır birlikte çalıştığımız için, hepsi konusunda uzman oldu. Üretimimizi tamamen ince el işçiliği ile yapıyoruz.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Burdurdan yurt dışına yaylı sazlar ihracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER