Burdur turizm yatırımcılarını bekliyor

Burdur turizm yatırımcılarını bekliyor -Vali Yılmaz: -İlimiz özellikle turizm yatırımcıları açısından cazip hale geldi -Antalyada her yıl ortalama 50 bin yatağa yakın ilave yatak artışı var. Bizim maalesef konaklama


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdurun özellikle turizm yatırımcıları açısından cazip hale geldiğini belirterek, Ağlasun ilçesine 4 yıldızlı bir otel inşaatına başlandığını, yeni yılda daha çok yatırımcıya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini bildirdi.
     Vali Yılmaz, Valilik Toplantı Salonunda turizm çalışmaları kapsamında bastırılan kitap, katalog ve tanıtım materyallerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, Sagalassos Antik Kentindeki karşılama merkezi denilen yerin ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını söyledi.
     İlimiz özellikle turizm yatırımcıları açısından cazip hale geldi diyen Vali Yılmaz, Ağlasun ilçesine 4 yıldızlı otel inşaatına başlandığını, yeni yılda daha çok yatırımcıya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti.
     Yılmaz, sadece kent içinde değil, turizmcilere yönelik tanıtım çalışması da yapacaklarını dile getirerek, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin Burdura gelip kenti tanıtmak istediğini ifade etti. Yılmaz, Biz de gelin sizi misafir edelim dedik. Uygun tarihte gelecekler. Tabi şu anda konaklama ön plana çıkıyor. Antalyada her yıl ortalama 50 bin yatağa yakın ilave yatak artışı var. Bizim maalesef konaklama açısından, yatak sıkıntımız var dedi.
     Afyon ve Denizlide termal turizmin 12 ay ayakta kaldığını, Burdurda da sıcak su yataklarının bulunduğuna dikkati çeken Vali Yılmaz, geçen hafta Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını kaydetti.
     Yetkililerin bölgeyle ilgili hazırlayacakları raporlar doğrultusunda çalışma yapacaklarına işaret eden Yılmaz, Biz de kaplıca açısından diğer illerle aynı bölgedeyiz. Bazı sularımız içiliyor. Sıcak su yataklarımız bulunuyor. Gelen raporlar doğrultusunda yatırımcılara tanıtımlarımızı yapacağız diye konuştu.
     Toplantı sonunda İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl bastırılan Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuarları, Hamit Çine Sazlı Sözlü Anılarım, Osman Akkoç Şiir Kitabı, Geçmişten Geleceğe Burdur Halk Kültürü ve Turizm Sempozyumu, Burdurun Tarihi Kent Dokusu, Unutulmayan Burdurlular 1. Sempozyumu, Burdur İl Rehberi, Tekelinin Dilinden Telinden, Dünden Bugüne Burdurda Oynayan Çocuk ve Genç Oyunları, Burdur Tanıtım Broşürü, Sagalassos Tanıtım Broşürü ve Kibyra Tanıtım Broşürü hakkında bilgi verildi.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve diğer yetkililer de katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur turizm yatırımcılarını bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER