Burdur Valisi Yılmaz:

Burdur Valisi Yılmaz: -2012 yılında mermer ihracatı 300 milyon doların üzerine çıkmıştır


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, geçen yıl mermer ihracatının 300 milyon doların üzerine çıktığını bildirdi.
     Vali Yılmaz, Bucak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Burdur ve Bucak organize sanayilerinin hızla geliştiğini, Bucakta sanayi bölgesine yapılan ilavelerle hem parsel hem de sisteme dahil olan fabrika sayısında artış yaşandığını kaydetti.
     Buna paralel olarak mermercilik sektöründe başarı seviyesinin her geçen gün arttığını belirten Yılmaz, 2012 yılında mermer ihracatı 300 milyon doların üzerine çıkmıştır. Önümüzdeki mart ayı içerisinde mermercilerimizle birlikte ana ihracat kapımız olan Çindeki bir fuara katılacağız. Geçen aylarda da İtalyada ki bir fuara katılmıştık. Mermercilik fuarındaki firmaların önemli bir bölümü bizim Burdur ve Bucak firmalarımızdır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz dedi.
     Yılmaz, şu anda Bucak Organize Sanayi Bölgesinde 19 adet faal mermer firması olduğunu, 9 firmanın da inşaat halinde bulunduğunu söyledi.
     Gelen müracaatların değerlendirilerek hayata geçirilmesiyle önümüzdeki dönemde toplam 41 mermer firmasının Bucakta katma değer üreteceğini ifade eden Vali Yılmaz, şöyle devam etti:
     Mermer sektörü dışında 7 adet kereste fabrikası, 5 makine fabrikası, 4 süt fabrikası, 2 plastik fabrikası, 1 kaplama, 1 geri dönüşüm plastik fabrikası, 1 adet doğal gaz çevirimli enerji santrali olmak üzere toplam 21 fabrika faaliyet gösteriyor. Organize Sanayi Bölgesinde küçük işletmelerle birlikte toplamda 100ün üzerinde işletme Bucak ilçesine fayda sağlıyor.
     Toplantıya, AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Valisi Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER