Burhan Doğançay Bodrumda toprağa verildi

Burhan Doğançay Bodrumda toprağa verildi -Ressam Doğançayın cenazesi, vasiyeti üzerine Turgutreis beldesinde toprağa verildi


MUĞLA (A.A) - Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 84 yaşındaki ressam Burhan Doğançay, Bodrumda toprağa verildi.
     Doğançay için Bodruma bağlı Turgutreis beldesindeki Yalı Camisinde düzenlenen cenaze törenine, Doğançayın eşi Angela Doğançay, kardeşleri Ayten Doğançay ve Tülin Sina Özbudak ile Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Doğançayın eşi Angela Doğançayın oldukça üzgün olduğu gözlendi.
     Doğançayın Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından polis ve vatandaşların omuzlarında önce Turgutreisteki evine götürüldü, ardından Karabağlar mezarlığında toprağa verildi.
     Doğançay Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Duran, cenaze töreninden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğançayın dünyada tanınmış sanatçılardan biri olduğunu belirterek, Onun hayatının önemli bir kısmı önce İstanbul, sonra Paris ve New Yorkta geçirdi. Ama son zamanlarda Doğançayın Turgutreiste kalmak istediğini belirtmesi, burası için çok güzel. Biz de vasiyeti üzerine Doğançayı burada son yolculuğuna uğurluyoruz dedi.
     Doğançayın yeğeni Ali Özbudak ise Doğançayın çok büyük bir sanatçı olduğunu anlatarak, Hem ailemiz hem de Türkiye için çok büyük bir kayıp. Mekanı cennet olsun diye konuştu.
     Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da tüm sanat camiasına başsağlığı dileyerek, Resim sanatını dünyaya tanıtan sanatçımızdı. Kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine sabır diliyorum. Tüm sanatçılarımızın da başı sağolsun dedi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burhan Doğançay Bodrumda toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER