Bursada, Kestane ve Kestane Şekeri festivali

Bursada, Kestane ve Kestane Şekeri festivali -Yıldırım Belediye Başkanı Keskin: -Böylesi önemi bir ürünün festivalini düzenleyerek kestaneye ve kestane üreticilerinin bilgilendirilmesine katkı sağlamış oluyoruz (F


BURSA (A.A) - Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kestane ve Kestane Şekeri festivaliyle ilgili olarak, Böylesi önemi bir ürünün festivalini düzenleyerek kestaneye ve kestane üreticilerinin bilgilendirilmesine katkı sağlamış oluyoruz dedi.
     Keskin, valilik ve belediye tarafından 11-12 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin tanıtım toplantısında, Bursanın kestane ihracatında birinci sırada yer aldığını dile getirdi. Özgen Keskin, kestanenin Bursanın en önemli marka değerlerinden biri olduğunu söyledi.
     Kentin ekonomisine de katkı sağlayan kestanenin, insan sağlığı için yararlı olduğuna işaret eden Keskin, Böylesi önemli bir ürünün festivalini düzenleyerek kestaneye ve kestane üreticilerinin bilgilendirilmesine katkı sağlamış oluyoruz diye konuştu.
     Toplantıya katılan Orman ve Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, kentte kestane üretimi konusunda yapılan çalışmaları anlattı.
     Bu ürüne çok önem verdiklerini ifade eden Coşkun, Bu festivalin düzenlenmesi bizim için çok önemli. Bursanın değerlerinden biri olan kestanenin yetiştirilmesi, aşılanması ve toplanmasıyla ilgili bir düzenleme getirmek istiyoruz. Diğer ağaç türlerinde olduğu gibi kestane ağacının da çoğalmasını hedefliyoruz. Bu konuda gereken tüm çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğiz diye konuştu.
     Üretimden Tüketime Bursada Kestane Yeniden Hayat Buluyor sloganıyla Barış Manço Kültür Merkezi ve Fidyekızıkta gerçekleştirilecek festival kapsamında, paneller, kestane yarışmaları ile konserler düzenlenecek.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada, Kestane ve Kestane Şekeri festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER