Bursada Müzik Akademisi projesi

Bursada Müzik Akademisi projesi -Valilik, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği ortaklığında yürütülecek projenin protokolü imzalandı (Fotoğraflı-Gör


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği ortaklığında yürütülecek Müzik Akademisi projesinin protokolü imzalandı.
     Bursa Çarşamba Valilik binasında, Vali Yardımcısı Mustafa Güney başkanlığında gerçekleştirilen Bursa Romanlar İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Müzik Akademisinin protokolu imzalandı.
     Güney, Roman vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla oluşturulan Romanlar İl Koordinasyon Kurulunun her ay toplanacağını belirterek, Roman vatandaşlarımızın en büyük sorunu işsizlik, eğitim ve barınmadır. Tüm bu konulara kurum temsilcilerinin katılacağı toplantılarla çözüm arayacağız dedi.
     Roman vatandaşların sıkıntılarının çözümü için hayata geçirilecek olan Müzik Akademisi projesinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Güney, Dezavantajlı grupta bulunan Roman vatandaşlarımızın en büyük sorunlarının başını da eğitim çekmektedir. Hayata geçirilecek Müzik Akademisi projesi ile eğitim sorununu en aza indirmiş olacağız. Bu konuyla ilgili farkındalığımız Ankara düzeyinde yapılan toplantılarla çözülecektir ifadelerini kullandı.
     Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise yapılacak olan Müzik Akademisi ile dezavantajlı grupta bulunan 200 bireye müzik eğitimi verileceğini, eğitim alan gençlerin daha bilinçli olarak müzik sektöründe kalifiye eleman olarak çalışacaklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından projenin işbirliği protokolu imzalandı.
     Protokolu, Valilik adına Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Zurna imzaladı.
     Akademide, 9-15 yaş arası dezavantajlı (engelli, roman, kimsesiz) 200 çocuğa 18 ay boyunca gitar, bağlama, piyano, keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon eğitimi verileceği kaydedildi. 9 aylık iki dönem halinde yapılacak eğitimlerin, 14 Ocak 2013te resmen başlayacağı, eğitimlerin Anadolu İlköğretim Okulunda saat 15.00 ile 21.00 arasında gerçekleştirileceği belirtildi.
     Haftada 30 saat olarak planlanan eğitimler çerçevesinde her öğrenciye bin 80 saat eğitim verileceği, proje süresince eğitim alanların müzik akademisi grubu adı altında çeşitli gösteri ve konser gibi etkinliklere katılacağı bildirildi. Ayrıca, eğitime katılanların yüzde 10una devlet konservatuvarlarında müzik eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla imkan sağlanacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada Müzik Akademisi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER