Bursada termal su protokolü

Bursada termal su protokolü -Valilik ile Uludağ Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında, termal su kullanımıyla ilgili protokol imzalandı -Termal su, Atatürk Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Polis Rehabilit


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında, termal su kullanımıyla ilgili protokol imzalandı.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, çok hızlı bir süreçle gelişen Bursadaki jeotermal faaliyetlerin güzel bir sonucunu, güzel bir işbirliği örneğini Uludağ Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğü ile yapacakları protokolle gerçekleştireceklerini söyledi.
     Şu ana kadar il merkezinde 18 bin metrelik döşenen boru hatlarıyla yaklaşık 7 bin yatak kapasiteli bir kitleye gerek sağlık hizmeti veren sağlık tesislerine, gerekse otel hizmeti veren otellere su götürme imkanı bulduklarını anımsatan Harput, şöyle devam etti:
     Bugüne kadar özellikle özel sektörle çok ciddi protokoller ile bu konuyu kamuoyu ile paylaştık ve otellerimiz sıcak suyu kullanmaya başlamışlardır. Şimdi de iki kamu kurumumuzla, bir Uludağ Üniversitemizin Atatürk Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi ile Emniyetin Polis Rehabilitasyon Merkezi, iki kurumumuzla bugün sıcak su vermek üzere protokol imzalayacağız. Özellikle üniversitemizin, zaten aynı zamanda Tıp Fakültesi bünyesinde olması hasebiyle sıcak suya dayalı çok önemli hizmetler verdiğini ve bundan sonra da daha da önemli hizmetler vereceğini biliyorum. Belki de bu alanda, sıcak su ile yapılan sağlık hizmetlerine üniversitemiz öncülük yapacaktır. Polis Rehabilitasyon Merkezi de aynı şekilde bugüne kadar güzel hizmetler verdi. Bundan sonra daha temiz ve düzenli bir su ile aynı hizmeti yine artarak devam edeceğine inanıyorum. Ben bu protokolün Bursamıza da hayırlı olmasını diliyorum.
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise her zaman ilgi, sevgi ve desteği yanlarında gördüklerini belirterek, bu protokolün bir vesile olduğunu bildirdi. Uludağ Üniversitesinin Atatürk Uygulama ve Araştırma Merkezinde şu anda 25 yatan hasta olduğunu anımsatan Dilek, Günde 80-100 civarında da ayaktan hasta gelip fizik tedavi alıyor. Dolayısıyla yüzün üzerinde hasta burada jeotermal enerjiden sayenizde yararlanacak inşallah, çünkü eskisine göre kapasitesi de artmış durumda. Dolayısıyla sizin sayenizde daha geniş ve daha detaylı bir hizmet verebileceğiz. Buradaki yatak kapasitesini ve hasta kapasitesini de artırma imkanımız da böylece ortaya çıkmış oldu. Ben Uludağ Üniversitesi adına, hastalarımız adına sizlere şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyorum diye konuştu.
     Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da termal suyun sadece Bursadaki emniyet mensuplarının değil tüm Türkiyede görevli personelin tedavisinde kullanılacağını hatırlatarak, Bu hizmetten dolayı bu jeotermal enerjiden sadece Bursa Emniyet Teşkilatı değil, bütün Türkiyedeki emniyet mensuplarımız faydalanacaktır. Ben size şükranlarımı arz ediyorum şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada termal su protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER