Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -Bursa Devlet Tiyatrosu, Sarıpınar 1914 ile çocuk oyunu Çizmeli Kediyi sahneleyecek


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Sarıpınar 1914 ile çocuk oyunu Çizmeli Kediyi sahneleyecek.
     Reşat Nuri Güntekinin Değirmen adlı romanından Turgut Özakmanın uyarladığı ve Mustafa Kurtun yönettiği Sarıpınar 1914 adlı oyunda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem ve Ahmet Somers rol alıyor.
     Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Yakup Çartıka ait oyunda, 1914te Osmanlı Devleti döneminde, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğu, sorunlara yabancılaşılması, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatılıyor.
     Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, 5 Mayıs Cumartesi ise 15.00 ve 20.00de seyirciyle buluşacak.
     Charles Perraultun yazdığı, Metin Arslanın çevirdiği Çizmeli Kedi adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanların yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.
     Oyun, AVP Sahnesinde 3 ve 6 Mayısta saat 14.00te, 8 Mayısta ise saat 11.00de sahneye konulacak.
    
     -Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu-
    
     Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Gölge oyunu, bugün ve yarın saat 11.00 ve 14.00te, Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
     Tiyatro, Tayyare Kültür Merkezinde, 9 Mayıs Çarşamba 11.00 ve 14.00te, Güliver Devler Ülkesinde adlı oyunu sahneye koyacak.
     Şehir Tiyatrosu, Hüseyin Rahmi Gürpınarın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahinin uyarlamasıyla Ertan Akmanın yönettiği ve geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı Kaynanam Nasıl Kudurdu adlı oyunu, Tayyare Kültür Merkezinde (TKM) bugün ve yarın saat 20.30da sahneleyecek.
     Sami Güner Sanat Galerisinde Aynur Akalının kişisel resim sergisi 5 Mayısa kadar açık kalacak.
     (CM-DOĞ)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER