Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, "Antigone", "Çizmeli Kedi" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneye koyacak


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Antigone", "Çizmeli Kedi" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.
     İstanbul Devlet Tiyatrosunun sahnelediği, Sophoklesin yazdığı, Sabahattin Alinin Türkçeye çevirdiği, Kenan Işıkın uyarladığı ve yönettiği "Antigone" oyununun dekor ve giysi tasarımını, Elena İvanova, ışık tasarımını Önder Arık, müziği Ayla Çelik, aranjörlüğünü Çağrı Kodamanoğlu yaptı. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde, bugün ve yarın 20.00, 27 Nisanda ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatro severlerle buluşacak.
     Charles Perraultun yazdığı, Metin Arslanın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanların yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesinde bugün ve yarın saat 14.00te sunulacak.
     Murat Can Kibiroğlunun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini ise Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçupun yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor. Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını, seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesinde 28 ve 30 Nisan ile 1 Mayısta saat 14.00te sahneye konulacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Bursa Şehir Tiyatrosu ise Tarık Buğranın yazdığı, Mustafa Sekmenin yönettiği "Osmancık" adlı oyunu sahneliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı oyun, Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devletinin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, 27 Nisanda ise saat 14.00te sahnelenecek.
     Şehir Tiyatrosu, Osmancıkın yanı sıra "Karagöz Dadım Olsana" adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara yönelik hazırlandı. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ile 14.00te, 27 Nisanda 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER