Bursadaki 550 yıllık hamamın restorasyonunda son

Bursadaki 550 yıllık hamamın restorasyonunda son aşama -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Molla Fenari Hazretlerinin oğlu tarafından yaptırılan İncirli Hamamında incelemelerde bulundu -Altepe: Önümüzdeki ay hizmete almayı planladığı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 550 yıllık İncirli Hamamındaki restorasyonun son aşamaya geldiğini belirterek, Önümüzdeki ay hizmete almayı planladığımız İncirli Hamamı, Yıldırım başta olmak üzere Bursanın kültür ve sanat hayatına değer katacak dedi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Altepe, Molla Fenari Hazretlerinin oğlu tarafından 550 yıl önce yaptırılan İncirli Hamamının restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
     Altepe, İncirli Caddesindeki hamamda yürütülen çalışmaların, tarihi ve kültürel miras projeleri arasında yer aldığını, Bursada kültür ve medeniyetlerin izlerini ortaya çıkartmaya devam ettiklerini belirtti. Bursanın, Osmanlının ilk başkenti olduğunu ve Osmanlı tarihine damgasını vuran 6 padişaha ev sahipliği yaptığını hatırlatan Altepe, Şehirde anıtsal yapılar başta olmak üzere tarihi eserleri bir bir ayağa kaldırıyoruz ifadesini kullandı.
     Bursada Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan yüzlerce eserin bulunduğunu vurgulayan Altepe, Molla Fenari Hazretlerinin oğlu tarafından yaptırılan İncirli Hamamı, yıllar boyunca bölge halkına ve Bursaya hizmet etti. 550 yıl sonra bina, belediyemiz tarafından satın alınarak kamulaştırıldı. Biz de satış gerçekleşir gerçekleşmez restorasyon çalışmalarını başlattık. Hedefimiz, tarihi hamamı önümüzdeki ayın başlarında hizmete almak diye konuştu.
     Yıldırımın en gözde merkezi olan İncirli Caddesindeki hamamın hizmete alındıktan sonra sosyal ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapacağını, caddeye canlılık ve aktivite getiren önemli bir merkez olacağını kaydeden Altepe, Yüzlerce yıllık eserler, bu şekilde eski işlevselliklerini farklı alanda da olsa yeniden kazanıyor. İncirli Hamamı da bahçedeki müştemilat binası, avluları ve bahçeleriyle birlikte bölgenin nabzının attığı güzel bir doku olarak hizmete alınmış olacak. Burada, mesleki eğitimler başta olmak üzere sosyal ve kültürel aktiviteler, sergiler düzenlenecek. Hem Yıldırıma hem de Bursaya büyük bir değer katmış olacak şeklinde konuştu.
     İncelemelerde Altepeye, Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ile Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk de eşlik etti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursadaki 550 yıllık hamamın restorasyonunda son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER