Bursadaki Güney Yaka Sulama Projesinin sulama

Bursadaki Güney Yaka Sulama Projesinin sulama alanı genişledi -Güney Yaka Sulama Birliği Başkanı Peker: -İlave proje hazırlanıp, 50 kilometre ana hatla Orhangazi Ovasının da suya kavuşması sağlanacak


BURSA (A.A) - Orhangazi ilçesindeki Güney Yaka Sulama Projesinin sulama alanı genişledi.
     Karsak köyünden Narlıca beldesine kadar olan ve yaklaşık 60 kilometrelik hat üzerinde yer alan tarım alanları ve zeytinliklerin sulanması için oluşturulan Güney Yaka Sulama Projesinin kapsama alanı genişletiliyor.
     Güney Yaka Sulama Birliği Başkanı olan ve aynı zamanda Sölöz Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Ahmet Peker, yaptığı açıklamada, 1995 yılında temeli atılan, 2004 yılına kadar ancak yüzde 5lik bölümü tamamlanabilen, bu tarihten itibaren ödenek miktarlarının artırılmasıyla sona yaklaşan Güney Yaka Sulama Projesinin sadece Karsak bölgesini değil, Gedelek, Çeltikçi ve Örnekköy sınırları içinde kalan ve Orhangazi Ovası olarak anılan alanı da suya kavuşturacağını söyledi.
     Peker, DSİ yetkilileriyle görüşmelerinin ardından, söz konusu projeye ek bir proje geliştirildiğini, ilave olarak 50 kilometrelik ana hat eklendiğini ifade ederek, DSİ tarafından ilk etapta 50 kilometrelik ana hat için 900 ve 500lük sulama boruları Orhangaziye gönderildi. Hava şartlarının el vermesi halinde ek projenin yapımı önümüzdeki günlerde başlayacak dedi.
     Projenin, Orhangazi Ovasına kadar uzanması noktasında DSİ ile yaptığı görüşmelerde en büyük desteği Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçtan gördüğünü ifade eden Peker, Bu konuda Sayın Arınç ile AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydına teşekkür ediyorum. Projenin Karsak ile Narlıca arasındaki bölümü zaten büyük bir tarım alanını suya kavuşturacaktı. Projeye bu ilavenin yapılmasıyla Orhangazi Ovası da suya kavuşmuş olacak. Ovadaki verim artacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki Güney Yaka Sulama Projesinin sulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER