Bursanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl

Bursanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Düşman o gün bir kez daha şahit olmuştur, Anadolu insanının cesaretine ve esarete boyun eğmeyeceğine


BURSA (A.A) - Bursanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Tophane Mahallesindeki Osmangazi ve Orhangazi türbelerinin ziyaret edilmesiyle başlayan kortej yürüyüşü, Heykeldeki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Bursanın düşman işgalinden kurtuluşuyla tüm Anadolunun adeta bayram ettiğini söyledi.
     Altepe, 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip olan Bursanın 1326 yılında Orhangazinin fethiyle altın günlerini yaşamaya başladığını belirterek, Önce tarihin başkenti olan Bursa, daha sonra da Anadolunun başkenti olarak yüzyıllarca bu vasfını sürdürmüştür. Bursanın 1920li yıllarda Yunanlılar tarafından işgali sadece Bursayı değil, büyük bir coğrafyayı derinden etkilemiştir dedi.
     Bursanın işgalinde Meclis kürsüsüne yas ifadesi olarak siyah bir örtü örtüldüğünü dile getiren Altepe, 11 Eylül 1922 yılında işgal sona erdiğinde memleketin dört bir yanı adeta bayram etmiştir. Bu yüzden 11 Eylül, Bursa için kurtuluşun, zafer gününün adıdır. Düşman o gün bir kez daha şahit olmuştur, Anadolu insanının cesaretine ve esarete boyun eğmeyeceğine diye konuştu.
     Konuşmanın ardından şiirler okundu, gösteriler sunuldu.
     Gösterilerin sona ermesiyle Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde Bursa Valiliği tarafından düzenlenen Kurtuluş adlı resim sergisi Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz tarafından açıldı.
    
     Muhabir: Bursa / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER