Bursaya yeni polis merkezi

Bursaya yeni polis merkezi -Osmangazi Belediyesinin yaptıracağı Bağlarbaşı Polis Merkezinin protokolü, törenle imzalandı


BURSA (A.A) - Bursada, Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılacak Bağlarbaşı Polis Merkezinin protokolü, düzenlenen törenle imzalandı.
     Vali Şehabettin Harput, heykeldeki tarihi Valilik binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir şehirde huzur yoksa hiçbir şeyin olmayacağını söyledi.
     Bursanın çok hızlı büyüyen bir nüfusu olduğunu bildiren Harput, Bu başarıların daha hızlı artması için yeni yatırımların da büyük önemi var. Bursanın böyle bir merkeze ihtiyacı var. Bağlarbaşı Polis Merkezi 1 milyon TLye mal olacak. Buraya saray diyebiliriz. Gerçekten çok güzel bir bina olacak diye konuştu.
     Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Bursanın çok hızla gelişen bir kent olduğunu ifade ederek, Hürriyet Mahallesindeki Polis Merkezi küçük bir yerde kalmıştı. Meclisimizin aldığı kararla yeni bir polis merkezi için arsa tespit ettik. İlçemizde boş arsa bulmak bir hayli zor ama Bağlarbaşında böyle bir yer bulabildik. Bu polis merkezi Hürriyet, Adalet, Karaman,Emek ve Yunuseli mahallerine de hizmet verecek. Vatandaşların güvenini artıracak bir merkez olacak ifadelerini kullandı.
     Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni konseptinde polis merkezleri A, B ve C kategorileri olmak üzere üçe ayrıldı. Bu polis merkezi C kategorisinde hizmet verecek. Hizmet alacakların da, vereceklerin de morallerini yüksek tutacak bir merkez olacak. Vatandaşlar derme çatma binalar yerine böyle bir binaya geldiği için kendini daha güvende hissedecek dedi.
     Konuşmaların ardından Harput, Dündar ve Kahya protokolü imzaladı.
     Polis merkezinin 1200 metrekarelik alanda, birisi zemin, ikisi bodrum kat olmak üzere toplam 5 katlı olacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursaya yeni polis merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER