Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Akdemir:

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Akdemir: -Harmancıka 8,5 milyonluk yatırım yaptık


BURSA (A.A) - Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, 2005 yılından bugüne kadar, Harmancıka 8,5 milyon lira yatırım yaptık dedi.
     Harmancıkta İl Özel İdaresinin yatırımlarını inceleyen Akdemire, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Özel İdare Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, AK Parti Grup Başkan Vekili Fethi Yıldız, Harmancık İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Ataş ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş eşlik etti.
     2005 yılından bu yana Harmancıka 8,5 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Akdemir, Yapılan yatırımların bir kısmını yerinde incelemek ve vatandaşlarımızla değerlendirmek için Harmancık ilçemizin Çatalsöğüt köyüne geldik. Bu bölgemize yaptığımız hizmetlerin içinde ağırlıklı olarak ulaşım ilk sırada olmakla beraber Harmancık köy yollarına 7 yıl içinde 5,3 milyon lira harcama yapılmıştır diye konuştu.
     Önem verdikleri konulardan birinin de köylerin içme ve sulama suları projesi olduğunu ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:
     Bu kapsamda yaklaşık 2 milyon lira harcama yapılmıştır. 2013 yılında Harmancık bölgemizde sulama suyu konusunda önceliklerimiz olacaktır, tarımın daha iyi yapılması için ekiplerimiz gerekli incelemelerini yapmaktadırlar. 2013 yılı İl özel İdaresinin son yılı olacaktır, bizler İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak her zaman olduğu gibi kırsal bölgelerimize kalıcı eserler bırakacağız.
     İl özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ise 2012 yılı içerisinde İl Özel İdaresi olarak Harmancıkta 11,5 kilometrelik asfalt yol yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     2013 yılında ise 16 kilometrelik asfalt programımız var. Ayrıca bölgemizde yapmamız gereken içme sularıyla ilgili olsun, sulama sularıyla ilgili olsun projelerimiz var geçtiğimiz yıl toplam 6 projeyi tamamladık. Bu yıl da yine içme suyu projelerini tamamlamayı hedefliyoruz. Çatalsöğüt ve diğer köylerde vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde önceliğin sulama suyu olduğunu görüyoruz. Teknik ekiplerimiz bölgede sulama göletiyle ilgili çalışmalarına en kısa zamanda başlayacaklar gerekli incelemelerden sonra hangi bölgeye nasıl bir sulama göleti yapılacak o zaman belli olacaktır. Gelir arttırıcı, bölgede zenginliğin artmasına imkan sağlayacak ve tarımın daha iyi yapılabilmesi için sulama göletlerinin yapılması bizlerinde arzusudur.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Akdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER