Bursa siyah inciri yeni pazarlara açılıyor

Bursa siyah inciri yeni pazarlara açılıyor -UYMSİB Başkanı Çalı: Bursa siyah incirinin ihracatı için çok yakında, Amerika, Avrupa ve Hindistanda yeni anlaşmalar sağlayacağız


BURSA (A.A) - Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı, Bursa siyah incirinin ihracatı için çok yakında, Amerika, Avrupa ve Hindistanda yeni anlaşmalar sağlayacağız dedi.
     Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Akçalar İncir Festivalinde Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği de stant açtı.
     Birlik Başkanı Dr. Salih Çalı, festivalde yaptığı konuşmada, Bursa siyah incirinin dünyaya açılması konusunda yeni pazarlara yönelik anlaşmalar sağlayacaklarını belirtti.
     Bursa siyah incirinin birçok ülkeye ihraç edildiğini ve bu ihracat başarısında üreticinin rolünün önemli olduğunu ifade eden Çalı, Siyah incirde geçmiş yıllarda üreticilerimiz ürününü erken olgunlaştırmak için ethephon hormonu kullanıyordu. Bu nedenle ihracatta ciddi sorunlar yaşadık. Ancak sürdürülen bilinçlendirme çalışmalarıyla artık bu hormon kullanımı neredeyse sıfıra düştü ifadelerini kullandı.
     Geçtiğimiz günlerde ABD Tarım Bakanlığı yetkililerinin kente gelerek, Bursa siyah incirinin üretim ve paketlenme aşamalarını incelediğini hatırlatan Çalı, Sizlere buradan bir müjde vermek istiyorum. Bursa siyah incirinin dünyaya açılması konusunda yeni pazarlara yönelik anlaşmalar sağlamak üzereyiz. Yakında ABD, Avrupa ve Hindistan pazarları için yeni anlaşmalar sağlayacağız. Böylece incirimizin lezzeti ve kalitesi tüm dünyaya yayılmış olacak diye konuştu.
     Çalı, Bursa siyah incirinin yurt içi ve yurt dışında önemli bir ekonomik değere sahip olduğunu, bunun korunması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bu ürünü korumak görevi de en başta üreticilerimize düşüyor. Biz, Bursa siyah incirinin yetiştirildiği alanların korunması ve temiz tutulması için bir kampanya başlatacağız. Çünkü Bursaya gelerek incirimizi satın almak isteyen yetkililer bahçeleri gezerken, nerede çürük bir meyve var nerede kötü bir görüntü var, bunların fotoğrafını çekiyor. Bu durum, müşteriler için çok önemli.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa siyah inciri yeni pazarlara açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER