Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği esnafına İngilizce eğitimi -56 esnaf, törenle sertifikalarını aldı


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği ile Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliğinin organizasyonuyla İngilizce eğitimi verilen 56 çarşı esnafı, törenle sertifikalarını aldı.
     Koza Handaki törene Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal ile esnaf katıldı.
     Harput, Bursanın 6-7 asır dünyaya hükmeden büyük medeniyetin merkezi olduğunu hatırlatarak, zamanında oluşan güzellikleri hala yaşattıklarını, Bursanın kucağında ağır ve şerefli bir emanetin bulunduğunu dile getirdi.
     Son yıllardaki restorasyonlarla bu yapıların ihya edildiğini, kat edilen mesafenin Bursayı tekrar eski kimliğine kavuşturduğunu anlatan Harput, Bu emanetin bir bölümü maddi eserler ise diğer bölümü de manevi eserlerdir. Kültürümüzün en önemli ögeleri arasında, misafirperverliğimiz, güler yüzümüz, tatlı dilimiz, dürüstlüğümüz, insanlara hoşgörüyle muamele edişimiz vardır dedi.
     Harput, Bursada faaliyet gösteren terzisinden minibüs şoförüne, ayakkabıcısından bakkalına kadar 100 bin esnafın tümüyle eğitime katılacağını belirterek, eğitimlerin davranış, görgü, ticari ahlak ve sosyal münasebet kuralları başlıklarıyla toplanabileceğini belirtti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Orhan Gazinin fetihten hemen sonra, 700 yıl önce yaptırarak Bursanın sosyal hayatına canlılık getirdiği tarihi çarşıların 10 yıldaki restorasyonlarla tekrar eski işlevine dönmeye başladığını söyledi.
     Altepe, yapılan cam tavanlar ve düzenlemelerle Bursa çarşılarında alışveriş yapmanın keyif haline geldiğini ifade ederek, Çarşılar canlıysa şehir canlıdır. Çarşı çökerse şehir çöker. Eskiden kar ve yağmur başladığında çarşıda kimse kalmazdı. Şimdi çevreden herkes çarşıya koşuyor. Bursa ne kadar büyürse büyüsün, çarşılar, Hanlar Bölgesi, Ulucami ve çevresi şehrin kalbi olmaya devam edecek. İnşallah bu bölge, UNESCO koruma alanına da girecek diye konuştu.
     Çarşı esnafına da büyük görevler düştüğünü vurgulayan Altepe, insanları karşılamanın ve ağırlamanın, satış hizmeti vermenin, geleni aldatmadan ürünü en güzel şekliyle tanıtmanın beceri istediğini, kursların bu beceriyi kazanmada büyük rol oynadığını ifade etti.
     Törende, daha sonra kursa katılan 56 çarşı esnafına sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER