Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri -UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, oda başkanlığına aday olduğunu ilan etti


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimleri için oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
     Burkay, tarihi Koza Handa düzenlediği basın toplantısında, Bursanın, tarihi İpek Yolunun izlerine sahip tekstil geleneği, imparatorluk başkenti kumaşı taşıyan insanı, sanayicisi ve ticaret erbabıyla yeni zenginlik alanlarının adresi olduğunu söyledi.
     Uzakdoğudan Endülüse uzanan ticaret aksının merkezi olan bölgenin, 14üncü yüzyılda Venedikliler, Cenevizliler, İtalyanlar ve İngilizlerin gözdesi olduğunu hatırlatan Burkay, "Zamanının Hong Kongu, Şangayı, dünyanın en önemli ticaret havzalarından biri olan bu tarihi merkezin bugün ne duruma geldiği ortadadır. Bursanın yerel kabiliyetleri ve ortak aklı olarak bunları düşünen, planlayan ve hayata geçiren bir kent olmak için BTSO yönetimine talibiz" dedi.
     Bursanın, başardıklarıyla zaten ülkenin göz bebeği kentlerden biri olduğunu vurgulayan Burkay, bunları gerekli bulmakla beraber yeterli görmediklerini anlattı.
     Burkay, Bursayı, dünya arenasında var edebilmek için vizyonlarını birkaç basamak üste taşımak zorunda olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     "Bursanın fırsat penceresinden, savunma, havacılık, otomotiv, teknik tekstiller, makine, gıda sanayisinin serpildiği, girişimcisinin büyüdüğü, pek çok sektörde nitelikli ihracat ile milyarlarca dolar kazanan, herkesin mutlu olduğu ve kentiyle gurur duyduğu bir Bursa görünüyor. Çarşılar ve Hanlar bölgesinin tarihi ve ticari potansiyelini ortaya çıkararak başta Bursa olmak üzere, ülkemizin ve dünyanın çekim merkezlerinden biri haline getirecek Payitaht Çarşısı Projemizi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere Bursa Tarihi Çarşılar ve Hanlar Birliği yönetimindeki değerli arkadaşlarımız ve çarşı derneklerimiz bugüne kadar çok önemli adımlar attı ama hep bir nokta eksik kaldı. Eksik olan da Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO gibi kurumların, içinden çıktığı çarşıya gereken önemi ve desteği vermemesiydi. İlan ediyorum; BTSO değişecek, Bursa değişecek."
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER