Bursa Valisi Harputtan tüm bakanlıklara çağrı

Bursa Valisi Harputtan tüm bakanlıklara çağrı -Harput, gönderdiği yazıyla, bakanlıklardan hizmet içi eğitim, seminer, sempozyum, ulusal ve uluslararası kongre çalışmalarının bir bölümünün Bursada gerçekleştirilmesini talep etti


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, gönderdiği yazıyla, tüm bakanlıklardan hizmet içi eğitim, seminer, sempozyum, ulusal ve uluslararası kongre çalışmalarının bir bölümünün Bursada gerçekleştirilmesini talep etti.
     Başbakanlıka ve tüm bakanlıklara gönderilen yazıda, Bursa Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi ile kent genelindeki konaklama tesislerinin kapasitelerine dair bilgiler verildi.
     Bursanın turizm altyapısı, tarihi ve kültürel mirasıyla bu tür etkinliklerin başarıyla gerçekleştirilebileceği yegane adreslerden birisi olduğunu belirten Harput, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
     Türkiyenin 4. büyük şehri, sanayi ve tarım alanında güçlü konuma sahip Bursa, ülkemizin tarih, kültür ve medeniyet zenginliği bakımından en fazla eseri bağrında barındıran müstesna kentlerimizden biri olarak Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait pek çok ilkin mührünü taşır. Tarihi zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri, Uludağı, inanç turizmi açısından özellikle İslam inancı açısından olduğu kadar diğer dinler için de sahip olduğu değerler, yine çok çeşitli ve lezzetli meyveleri, yöresel yemekleri, Uludağın yeşil yamaçları ile Bursa Ovası arasına yerleşmiş kent, birçok turizm değerini içinde barındırır. Tüm bu güzelliklere ilave olarak, Hristiyanlar için tarihte 2 ayrı konsülün toplandığı yer olan İznik, dünyada en iyi çininin yapıldığı yer olarak ziyaretçilerini beklemektedir. Son yıllarda otelcilik, belediyecilik, kongre turizmi, teleferik, deniz yolu ulaşımı, havaalanı, hızlı tren, Dağyenice Termal Turizm Merkezi Projesi, termal suyun otellere verilmesi ve turizmde mevcut potansiyelin daha kolay ve geniş kitlelerce kullanımını sağlamaya matuf otoyol projeleri gibi çalışmalar hayata geçmiş ve geçmeye devam etmektedir.
    
     -Altyapı ve ulaşım-
    
     Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinin Bursa için önemli bir güç olduğunu belirten Harput, Kongre ve Kültür Merkezi bünyesinde bin 600, 800 ve 400 kişilik 3 ana salon, 5 seminer salonu, 18 kurs salonu ve büyük bir fuayesi mevcuttur. Çeşitli büyüklüklerde bin kişiye kadar kongre ve toplantıya imkan veren uluslararası otel altyapısı, şehir merkezinde 3 bin odaya kadar 3 yıldız ve üzeri oda kapasiteli ve yine son yıllarda valiliğin girişimleriyle çoğu ünlü markalara ait 7 bin termal yatak kapasiteli otelleriyle Bursa her çeşit kongre ve toplantı için ideal özelliklere sahiptir. Ayrıca sosyal program olarak da çok zengin imkanlara sahip olan ilimizin önemli değerlerinden olan Uludağ yine 8 bin yatak kapasitesi ile Bursanın ve ülkemizin ayrı bir zenginliğidir. Bursa Yenişehir Uluslararası Hava Limanından, her gün iki sefer gidiş ve yine iki sefer dönüş olmak üzere Ankara uçuşları gerçekleşmekte olup, Ankara bağlantılı Türkiyenin tüm önemli merkezlerine seferler gerçekleştirilmektedir. Yine İstanbula deniz ulaşımı ile çok rahatlıkla ve kısa sürede ulaşmak mümkündür diye konuştu.
     Harput, bir şehirde kongre ve toplantı düzenleyebilmek için gerekli tüm ana faktörlerin Bursada olduğuna dikkati çekerek, Kongre merkezi ve toplantı salonları, konaklama kapasitesi, ulaşım kolaylığı, sosyal program alternatifleri açısından konuyu ele aldığımızda Bursa bu temel faktörleri bünyesinde fazlasıyla barındırmaktadır. Bütün bu sayılan özellikleriyle, Bursanın turizm altyapısı ve kültürel birikimi dikkate alınarak, bakanlıkların önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalarında Bursa ilimizi planlamaya dahil edeceklerine inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harputtan tüm bakanlıklara çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER