Bursa Valisi Harput:

Bursa Valisi Harput: -İznikin 4 bin 700 metre uzunluğundaki surlarını rahatça görebilecek ve ulaşımını dışarıya açacak olan Çevre Yolu Projesi yatırım programına alındı


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, İznikin 4 bin 700 metre uzunluğundaki surlarını rahatça görebilecek ve ulaşımını dışarıya açacak olan Çevre Yolu Projesi yatırım programına alındı. Böylelikle transit geçen yerli ve yabancılar İzniki görebilecek dedi.
     Vali Harput, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile İznikte incelemelerde buludu.
     Kazı çalışmaları devam eden antik Roma tiyatrosunu da gezen Vali Harput, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İznike ulaşımı kolaylaştıracak adımlar atılacağını söyledi.
     Harput, tarihi ve turistik değerleri çok fazla olan İznikte restorasyon çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:
     İznikin 4 bin 700 metre uzunluğundaki surlarını rahatça görebilecek ve ulaşımını dışarıya açacak olan Çevre Yolu Projesi yatırım programına alındı. Böylelikle transit geçen yerli ve yabancılar İzniki görebilecek. Bunun yanı sıra Nilüfer Hatun Müzesinin restorasyonu için 1 trilyon ayrıldı.
     Kazı çalışmaları devam eden Roma antik tiyatrosunun tam anlamıyla gün yüzüne çıkarıldığında İznik ve Türkiye için çok değerli bir tarihin daha ortaya çıkacağını dile getiren Harput, şunları kaydetti:
     MS. 67 yıllarında yapılan bu yapıyı yerinde gördük. Tabii burada takılıp kalmayacağız. İznik bizim için çok değerlidir ve Bizans, Selçuklu, Roma ile Osmanlı için tarih boyunca önem taşımıştır. İznik, turizm ayaklarında çok önemli bir yere sahip olacak. Bunun için doğal mimari yapısının bozulmaması gerek. Bunun üzerinde özellikle durmaktayız. Burada 10ar katlı binalar yaparsanız farklı bir istikamete yönlendirir, bu şehri öldürürsünüz. Burada sadece Roma kültürü yok. Kırgızlar Tekkesi ve Davud-i Kayseri Türbesi bulunmakta. Osmanlının ilk müderrisidir. Diğeri ise Hıristiyan kültürünün şekil aldığı yerdir.
    
     Muhabir: Halil Ataş / Metin Aktaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER