Bursa ve Eskişehirde dolandırıcılık operasyonu

Bursa ve Eskişehirde dolandırıcılık operasyonu -Telefonla görüştükleri kişilere, kendilerini polis veya savcı diye tanıtıp onları dolandırdığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı


BURSA (A.A) - Bursa ve Eskişehirde, telefonla görüştükleri kişileri, polis veya savcı olduklarını söyleyerek dolandırdığı iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.
     İddiaya göre, Bursada yaşayan İlknur Dyi (40) telefonla arayan kişiler, polis ve savcı olduklarını belirtti ve "Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış" diyerek para istedi.
     Bunun üzerine İlknur D, talep edilen 21 bin lirayı, merkez Nilüfer ilçesindeki Küçük Sanayi bölgesinde Hasan Cye (33) verdikten sonra dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.
     Polis ekipleri, kadının verdiği eşkal bilgisi doğrultusunda takibe aldıkları Hasan Cyi, Bursanın Gürsu ilçesinde Turhan Dyi aynı yöntemle 17 bin lira dolandırmaya çalışırken yakaladı.
     Hasan Cnin ifadesini alan ekipler, Tokatta yaşayan engelli İbrahim Pyi dolandıran Mehmet G. (35), Aykut B. (31) ve Vedat Ayı (33) da Bursada gözaltına aldı. Bu kişilerin üzerlerinde, İbrahim Pnin bankaya havale ettiği 17 bin lira ele geçirildi.
     Şüpheliler Hasan C, Mehmet G, Aykut B, Vedat A. ile onları dolandırıcılığa azmettirdiği ileri sürülen ve Eskişehirin Sivrihisar ilçesinde gözaltına alınan Cumali A. (22), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursa ve Eskişehirde dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER