Bursa

Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması -IRCICA Genel Direktörü Dr. Eren, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından yarın düzenlenecek buluşma kapsamında konferans verecek


BURSA (A.A) - İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Dr. Halit Eren, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından yarın düzenlenecek olan Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması kapsamında, konferans verecek.
     Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşmasına katılmak üzere 9 Balkan ülkesinden 14 siyasi partiye mensup, il başkanı, milletvekili ve çeşitli görevlerdeki 35 siyasetçi, Bursaya geldi. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistandaki siyasi yelpazenin farklı noktalarındaki siyasi partilerin yerel temsilcileri, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
     Yalçın, ziyarette yaptığı konuşmada, dünyada ciddi bir ekonomik kriz bulunduğunu, ancak Türkiyenin yakın geçmişteki bazı tecrübelerinden de yaralanarak kriz sürecini çok az etkilenerek geçirdiğini söyledi.
     Türkiyenin, öncelikle son 10 yılda yakaladığı istikrar ortamıyla büyümesini ve refah düzeyini yükseltebilen nadir ülkeler arasına girdiğini ifade eden Yalçın, Biz bu güzel sonuçların tüm Balkanlardaki komşularımız tarafından da paylaşılmasını ve oralarda da başarılı ekonomik kalkınmaların oluşmasını arzu ediyoruz. Bütün bu düşünceler toplamı olarak ülkelerimiz arasındaki dostluğun kardeşliğin ve bu coğrafyanın bize sağladığı birlikte yaşamak kültürünün ifadesi olarak bir dostluk bildirgesini imzalamak niyetindeyiz diye konuştu.
     Balkan ülkelerinden gelen siyasetçiler, ziyaretin ardından kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
     Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması yarın saat 18.00da Almira Otelde yapılacak. IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, burada bir konferans verecek konferans verecek.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER