Bursalı anne iki çocuğuna kumbaralarındaki parayla Bank Asya'da hesap açtırdı

Bursalı anne iki çocuğuna kumbaralarındaki parayla Bank Asya'da hesap açtırdı

Bank Asya'nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasına tepki gösteren Bursalı vatandaşlar, destek vermeye devam ediyor. Bursalı bir anne, iki çocuğunun kumbaralarında biriken parayla yeni hesap açtırdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar vermişti. TMSF'nin polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el koymasının ardından Türkiye çapında Bank Asya'ya destek çığ gibi büyüyor. Bursa merkez Osmangazi ilçesi Fomara meydanında bulunan Bank Asya şubesi ve Nilüfer şubesine akın eden vatandaşlar bankalarına sahip çıktı. Kimisi yeni doğan çocuğuna hesap açtırırken, bazıları da çocuklarının kumbaralarında biriken paraları getirip çocukları adına bankaya yatırdı.

Bankaya destek için gelen Seda Alıpek, 9 yaşındaki kızı Beyza ve 5 yaşındaki oğlu Fatih için kumbaralarında biriken parayla hesap açtırmak için bankaya geldiklerini belirterek, "Çocuklarımız adına hesap açtıracağız. Çocukların kumbarasında para biriktirdik, onları yatırmak için geldik. Zaten hesabımız vardı, çocuklar kendi adına yeni bir hesap açılsın istediler. İkisi adına da ayrı ayrı hesap açtırdık, şimdi inşallah hesaplarına bu parayı yatıracağız. Kumbaralarında 170 lira birikmiş." dedi. Minik Beyza Alıpek ise kumbarasında 48 lira biriktirdiğini belirterek, diğer paralarıyla birlikte 170 lira olarak bankaya yatıracaklarını söyledi.

Vatandaşlardan İsmail Sevinç de, 7 aylık oğlu Kerem Sevinç adına Bank Asya'da hesap açtırıp para yatıracağını belirterek, "7 aylık oğlum var, ona hesap açtırıp para yatırmaya geldim." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bursalı anne iki çocuğuna kumbaralarındaki parayla Bank... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER