Bursalı Batı Trakya Türklerinden DEB Partisine

Bursalı Batı Trakya Türklerinden DEB Partisine seçim desteği -BTTDD Bursa Şube Başkanı Köse: 17 Haziran seçimlerinde mevcut 3 milletvekilimizi koruyup, 4 milletvekilini hedeflemeliyiz


BURSA (A.A) - Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Yunanistan seçimleriyle ilgili olarak, 17 Haziran seçimlerinde mevcut 3 milletvekilimizi koruyup, 4 milletvekilini hedeflemeliyiz dedi.
     BTTDDden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Trakyadan Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, dernek merkezini ziyaret etti.
     Önümüzdeki günlerde hem anavatan Türkiye hem de Avrupada yaşayan soydaşlarına kendilerini daha yakından tanıtacaklarını anlatan Çavuş, Türkiye ve Avrupadaki bu nüfusun, Batı Trakyadaki Türkler için seçimlerde büyük bir güç olduğunu ifade etti.
     Çavuş, Batı Trakyada yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birinin, yeterli sayıda Türk memur olmamasından kaynaklandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Eğitimli ve Yunancayı çok iyi bilen gençlerimize rağmen, Yunanistanın bu konudaki tutumunu bir türlü değiştiremiyoruz. Mezun olmuş ve iş bulmayı bekleyen çok sayıda gencimiz var. Bundan dolayı son yıllarda eğitim alma noktasında Türkiyeye müracaatlar oldukça arttı. Eğer gerçek anlamda bir dostluk ve barış ortamı oluşturulmak isteniyorsa, Batı Trakya Türklerinin refah seviyesinin daha da artırılması lazım.
     Köse de DEBe büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, Halkla iç içe yapınızı ve birlikteliğinizi sürekli ve kalıcı hale getirerek, Batı Trakyalıların yanında olduğunuzu hissettirin. 17 Haziran seçimlerinde mevcut 3 milletvekilimizi koruyup, 4 milletvekilini hedeflemeliyiz dedi.
    
     Muhabir : Umut Özgan / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursalı Batı Trakya Türklerinden DEB Partisine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER