Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Sultanbeylide anma törenleri düzenlendi


İSTANBUL (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Sultanbeylide düzenlenen törenlerle anıldı.
     Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kent Meydanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, ilçe protokolü Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Sultanbeyli Kültür Merkezinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Battal Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Sabri Baltacı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Törene konuşmacı olarak katılan Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Atatürkün hayatından önemli notlar aktardı.
     Battalgazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiirler ve marşlar okuduğu törende, ilçedeki müzik öğretmenleri, Atatürkün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.
     Törende ayrıca, Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürkün hayatını ve başarılarını anlatan slayt gösterisi ve oratoryo sunuldu.
     Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Atatürkün vefatının 74. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, Atatürkün geçen yüzyıla damgasını vuran bir lider olduğunu belirtti.
     Atatürkün hem geleceği gören, hem mücadeleci, hem de devrimci özellikleriyle, milleti ve devleti için tarihin akışını değiştirdiğini ifade eden Keskin, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER