Hedef herkesin spor yapmasını sağlamak

Hedef herkesin spor yapmasını sağlamak -TAFISA Genel Sekreteri Wolfgang Baumann: -Türkiyede insanlar sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, sporun halkla buluşturulması gerektiğini önemsiyor


ANTALYA (A.A) - Uluslararası Herkes için Spor Federasyonu (TAFISA) Genel Sekreteri Wolfgang Baumann, Türkiyede insanlar sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, sporun halkla buluşturulması gerektiğini önemsiyor dedi.
     Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Herkes İçin Spor ve Spor Turizmi Kongresi için Antalyaya gelen TAFISA Genel Sekreteri Wolfgang Baumann, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TAFISAnın ana hedefinin her kadının, erkeğin, çocuğun, her yaş grubunun yaygın olarak spor yapabilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
     Baumann, ülkelerde sporun yaygın bir şekilde yapılmadığını, bunu arttırmaya çalıştıklarını belirterek, TAFISA bunu yaparken yaygın ve organize bir şekilde çalışıyor. Şu ana kadar 280 farklı kurum vasıtasıyla pek çok ülkede sporu yaygınlaştırmaya çalışıyor dedi.
     Sporun sadece bedensel faaliyet olmadığını, toplum içindeki sorunları, paylaşmayı, sevgiyi, hoşgörüyü ve sosyalleşmeyi sağladığını dile getiren Baumann, Sporla Afrikadaki açlık elbetteki yok edilmez. Öncelikli amacımız o bölgelerdeki insanların temel ihtiyaçları karşılamak. Açlık dindirildikten sonra sporu onlar için bir eğlence haline getirmek istiyoruz diye konuştu.
     Türkiyedeki sportif faaliyetlerini yakından takip ettiğini anlatan Baumann, Türkiyede sporda bugüne kadar ulaşılmış noktaları gördükçe çok mutlu oluyorum. Türkiyede insanlar sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, sporun halkla buluşturulması gerektiğini önemsiyor. Bununla ilgili çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürüyor diye konuştu.
     -THİSF Başkanı Erdal Zorba-
    
     Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu (THİSF) Başkanı Erdal Zorba ise olimpiyatlarda hedefe ulaşmak için olimpik sporcu yetiştirmek ve tabana sporu sevdirmek gerektiğini, bu sayede kendiyle barışık, hoşgörülü, terörden, şiddetten uzak bir toplum yetiştirilebilineceğini dile getirdi.
     Zorba, Amerikada yapılan bir araştırmaya göre sporun ülkelerin milli gelirine yüzde 4.3 oranında katkı sağladığının belirlendiğini anlatarak, Eğer sporu tabana yayarsak, sporu sevdirirsek, bugün Türkiyede yüzde 2.5 olan spor yapma oranını arttırırız. İlk hedefimiz 4 yılda bu rakamı yüzde 30lara çıkarmak. Bu sayede sağlıklı bir toplum oluşturmuş oluruz dedi.
     Doğu ve Güneydoğuda spor etkinliklerinin büyük etkisi olduğunu, spor ile insanların birbirleriyle iletişiminin, paylaşımının, dostlukların arttığına değinen Zorba, bu nedenle Taş atma top at sloganı ile etkinlik düzenlediklerini kaydetti.
     Zorba, sporun sadece salonlarda, kaliteli eşofman giyerek yapılmadığını, her yerde yapılabileceğini göstermek istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Federasyon olarak atıl durumdaki alanları aktif hale getirmeyi ve bu alanları halkın spor yapma merkezleri haline dönüştürülmesini amaçlıyoruz. THİSF gönüllüleri ile bu alanlarda antrenörler yetiştirilmeyi amaçlıyoruz. Yetişen herkes için spor antrenörleri köylere, kasabalara giderek her yerde sporu yaygınlaştırmaya çalışacak.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hedef herkesin spor yapmasını sağlamak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER