Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Sivas ve ilçelerinde törenler düzenlendi


SİVAS (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, il merkezi ve ilçelerde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Sivastaki törende, Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Çelenk sunumunun ardından, Valilik makamında tebrikler kabul edildi. Daha sonra, Vali Kemelek halkın bayramını kutladı.
     Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.
     Daha sonra tören geçişi yapıldı.
     Vali Kemelek, törenin ardından Muharip Gaziler ve Şehitler Derneğine ziyarette bulundu.
    
     -Ulaş-
    
     Ulaş ilçesinde, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Jandarma Astsubay Üstçavuş Yaşar Yarıcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
     Jandarma erler Hüseyin Avsever ve Hamit Kurtay ile öğrenciler şiir okudu.
     Törenin ardından, İlçe Kaymakamı Ali Altınkaynak makamında tebrikleri kabul etti.
     Törenlere, Altınkaynakın yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Aslan, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, İlçe Emniyet Amiri Ahmer Başer, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Koyulhisar-
    
     Koyulhisarda kutlamalar Kaymakam Şenol Turan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Nihat Demirtaş ve Belediye Başkanı İlhan Erenin Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Başçavuş Nihat Demirtaş, Anadolunun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, bir büyük Türk zaferine şahitlik etmiş mekan olmuştur. Bu nedenledir ki, Türk yurdu vatan olmuştur. Bu vesileyle Aziz Türk milletine 30 Ağustos Zaferinin büyük mutluluk ve gururunu yaşatan başta Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve Anadoluyu bize yurt olarak kazandıran eşsiz kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyoruz dedi.
     Kaymakam Turan daha sonra makamında kutlamaları kabul etti.
    
     -Şarkışla-
    
     Şarkışladaki törenler, Kaymakam Davut Gül, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Demir ve Belediye Başkanı Kasım Gültekinin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı, şiirler okundu. Kaymakam daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
     Bu sırada, Kore gazisi Ata Akyüzü yanına oturtan Kaymakam Davut Gül onunla sohbet etti. Gül, Sizler olmasaydınız, belki de bugün bizler bu koltukta olamayacaktık. Sizlere teşekkür ediyor ve Allah sizleri başımızdan eksik etmesin diyorum dedi.
    
     -Suşehri-
    
     Suşehri ilçesindeki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Kıdemli Başçavuş Orhan Önen yaptı.
     Önen, konuşmasında, Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlıklarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz dedi.
    
     -Hafik-
    
     Hafik ilçesinde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.
     Törene, İlçe Kaymakamı Cemal Demiryürek, Garnizon Komutanı Eray Çakır, Belediye Başkanı Zeki Aydın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Daha sonra Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığında tebrikler kabul edildi.
    
     Muhabir: Sivas
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER