Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Yağlıderede, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Yağlıdere Mustafa Kemal İlköğretim Okulu önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törene Kaymakam Osman Aydogan, Jandarma Bölük Komutanı Mehmet Verim, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Emniyet Amir Vekili Niyazi İnan ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Bayram, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Astsubay Çavuş Berat Ateş, günün anlam ve önemine ilişkin törende yaptığı konuşmada, Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 90.yıl dönümünde, böyle bir ordunun mensubu olmanın gurur verici olduğunu söyledi.
     30 Ağustos Zafer Bayramının aynı zamanda Türk Ulusuna çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren, Türk inkılâbını başlatan bir kıvılcım olduğuna dikkati çeken Ateş, şunları kaydetti:
     Anadoluyu ebedi vatan yapmamızın 90.yıl dönümünde 26 Ağustos tarihinde başlayan taarruzu sadece dört gün sonra 30 Ağustosta kesin zaferle sonuçlandıran bu harekat, Türk ordusunun komutan heyetinin, yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha yazdıran muazzam bir eserdir.
     Bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu zaferle eşsiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürkün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün uluslarında hürriyet meşalesi olmuştur.
     Ateşin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla tören sona erdi.
    
     Muhabir : Aytekin Özdemir / Veysel Kara
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER