Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, denizcileri ziyaret

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, denizcileri ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kaleiçi Limanında denizcileri ziyaret etti.
     Akaydın, denizcilerin sorunlarını dinlemek amacıyla Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, eski CHP Antalya Milletvekili ve eski DTO Başkanı Hüsnü Çöllü ve Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım ile Kaleiçinde denizcileri ziyaret etti.
     Akaydın, Kaleiçinin en önemli sorunun hanutçuluk, asayiş, görüntü, gürültü kirliliği olduğunu söyledi. Bunların çözümü için çalıştıklarını anlatan Akaydın, Kaleiçi esnafının ekonomik sorunlarını da çözmek istediklerini kaydetti.
     Kaleiçi günübirlik tur tekne işletme sahiplerinin limana büyük yolcu teknelerinin gireceği endişesi yaşadığı şeklinde duyum aldığını ifade eden Akaydın, bu söylentilerin gerçek olmadığını bildirdi.
     Akaydın, "Amacımız asla Kaleiçi esnafını taciz etmek ve mağdur etmek değildir. Kaleiçini daha disiplinli hale getirerek denizci esnafının ekonomik kazancının artırılmasını biz de istiyoruz. Kaleiçinde haksız rekabetin önlemeye çalışıp günübirlik tur tekne işletmelerinin kazancını artırmak istiyoruz" dedi.
     Kaliteli hizmet verilmesini arzu ettiklerini belirten, Akaydın şöyle devam etti:
     "Kaleiçindeki küçük esnafı mağdur edecek girişimlerde asla bulunmayız. 250 veya daha fazla yolcu kapasiteli büyük tekneler Kaleiçi Limanına yer almayacak. Zaten Kaleiçi Limanında faaliyette bulunan 55-60a yakın tekne sayısını artırmayacağız. Kaleiçindeki günübirlik tekne işletmeleri organize, örgütlü olmalı. Sıkıntı yaratmak için değil denizcileri rahatlatmak için çalışıyoruz. Kaleiçindeki denizci esnafını düşünerek teknelerin kira bedellerini de artırmadık."
     Ahmet Erol ise Kaleiçi denizci esnafının sorunlarının çözümü konusundaki kıvılcımı birlikte attıklarını belirtti. Erol, "Kaleiçi Limanının düzene girmesi için hep birlikte çalışacağız. Kaleiçindeki ekonomiyi büyütüp denizciler daha iyi kazanmalı" dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, denizcileri ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER