Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -20 yılda bir yapılan Dünya Liderleri Zirvesinde Türkiyeyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak temsil etme görevi bize verildi


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 20 yılda bir yapılan Dünya Liderleri Zirvesinde Türkiyeyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak temsil etme görevi bize verildi dedi.
     Güzelbey, belediye encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi olarak son yıllarda özellikle uluslararası platformda boy gösterdiklerini söyledi.
     Belediyenin bir çok tarihi, kültürel ve sosyal projelerde adından söz ettirdiğini vurgulayan Güzelbey, şöyle konuştu:
     Belediyemiz uluslararası bir vizyona sahiptir. 20 yılda bir yapılan Dünya Liderleri Zirvesinde Türkiyeyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak temsil etme görevi bize verildi. Bu da bizim için büyük bir onur ve şereftir. Bizim konuşma yapacağımız tarih 21 Haziran olarak belirlenmiştir. Bu zirve bu sene Brezilyada yapılacak. Benim konuşma yapacağım salonda elimizdeki listeye göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı bayan Hilary Clinton da bulunacaktır. Birçok dünya liderinin olduğu toplantıda Belediye Başkanı olarak konuşma yapacak olmak bizim için büyük bir onur vesilesidir.
     Güzelbey, aynı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın da bulunacağını da bildirdi.
     Havaların ısınması dolayısıyla vatandaşları öğle saatlerinde dikkatli olmaları konusunda uyaran Güzelbey, artan sıcaklık nedeniyle gıda denetimlerinin hızlandırıldığını belirtti.
    
     -Çiftçileri uyardı
    
     Güzelbey, bazı vatandaşların kırdıkları kanalizasyon borularından çıkan kirli sularla tarlalarını suladıkları ifade etti.
     Zaman zaman özellikle sabah ve akşam saatlerinde havaalanıyla şehir arasında ağır bir koku duyulduğunu, birçok insan bu kokunun belediyenin arıtma tesisinden geldiğini zannettiğini aktaran Güzelbey, Fakat işin aslı arıtma tesisine giden beton borular oradaki bazı tarla sahipleri veya tarla işgalcileri tarafından kırılmakta. Kanalizasyon suyu ile tarlalar sulanmaktadır. O sulanan tarlalardaki maydanoz, marul, soğan, patates ve patlıcan da insanlarımız tarafından tüketilmektedir dedi.
     Bunun durumun ciddi bir sağlık sorunu yarattığına dikkati çeken Güzelbey, Gaziantepe gelen ve özellikle mide ve bağırsağı alışık olmayan insanların enfeksiyona yakalandığını ve bunu suya bağladıklarını kaydetti.
     Gaziantepin suyunun temiz olduğunu, belediye olarak bu suyu kullandıklarını vurgulayan Güzelbey, şöyle devam etti:
     Suda bir problem yok. Günde en az 3 defa biyolojik incelemelere tabi tutuluyor. İnsanlarımız yeşil sebzeleri tüketirken dikkatli olsunlar. Geçenlerde Gaziantep Valisi Erdal Atanın başkanlığında bir toplantı yaptık. Burada daha radikal tedbirler alınacağı konusunda özellikle tarla sahiplerini ikaz etmek istiyoruz. Bu radikal tedbirlerin başında ağır para cezalar olduğu gibi kanalizasyon suyuyla sulanan tarladaki ürünlerin imhası da söz konusudur.
    
     -2013 yoğun bir yıl olacak
    
     Karataş girişinde üniversitenin önünde yapılan alt geçit hakkında da bilgi veren Güzelbey, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ve Ramazan Bayramı öncesinde çalışmayı tamamlamayı hedeflediklerini aktardı.
     Alt geçit biter bitmez Şehreküstü Kavşağını düzenleyeceklerini dile getiren Güzelbey, konuşmasını şöyle tamamladı:
     2013, belediye açısında yoğun bir yıl olacak. İbrahimli bölgesinin raylı sitemini bitirmeyi amaçlıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin başkanlığında Ankarada ulaştırma toplantısı yaptık. Organize Sanayi Bölgesi, GATEM ve Küsget raylı sistem hattını Devlet Demir Yolları yapacak. Belediye olarak biz sadece sanat yapılarını yapacağız. Gaziantepte ilk defa Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi birlikte aşağı yukarı 25 kilometrelik yeni bir tramvay hattını hayata geçirecek. Yeni düzenleyeceğimiz ulaşım hattı ile 2013 yılı sonunda Gaziantepte ulaşım, Türkiyedeki büyük şehirler içinde örnek olarak gösterilen bir noktaya gelecektir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER