Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşağı trafiği rahatlattı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Köprülü Kavşağının trafiği rahatlattığını belirtti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, GAÜN önünde mayıs ayında yapımına başlanan GAÜN Köprülü Kavşağı 16 Eylülde trafiğe açıldı.
     Güzelbey, kavşağa ilişkin yaptığı konuşmada, Burç-Kilis istikameti ve Karataş-şehir merkezi arasında direkt geçişi kolaylaştırmak ve bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için başladıkları projeyi 90 günde tamamladıklarını aktardı.
     GAÜN Köprülü Kavşağının kentte yapılan 11inci kavşak olduğunu bildiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Boyut olarak kentimize yapılan en büyük kavşak oldu. Proje kapsamında 780 adet fore kazık, 4,5 kilo metreye yakın atık su ve yağmursuyu, 1 kilometreye yakın da içme suyu deplasesi ile 50 bin metreküp kazı, 30 bin metreküp dolgu çalışması yaptık. Yaklaşık 10 milyon TLye mal olan kavşak çalışması için ön görülen süre, daha önceki kavşak çalışmalarıyla aynıdır.
     Güzelbey, vatandaşın mağdur olmaması için çalışmaları büyük bir hızla ve titizlikle yaptıklarını ifade ederek, bölgede bekleme ve geçişlerden kaynaklanan trafik sorununu kavşak sayesinde ortadan kaldırdıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER