Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi: Manisanın her köşesi modern ve kaliteli hizmet alacaktır


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisanın her köşesi modern ve kaliteli hizmet alacaktır dedi.
     Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Büyükşehir Belediye Kanun Tasarıyla birlikte büyükşehir belediyelerinin sayısının 29a çıktığını belirterek Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun dedi.
     Manisa Belediyesinin de yapılacak ilk mahalli idareler seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediyesi olacağını belirten Tanrıverdi, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Manisanın her köşesi modern ve kaliteli hizmet alacaktır. Yunus Emre ve Şehzadeler isimleri şehrimize ayrı bir hava getirecektir. Halkımızın bu iki isim üzerinde durması, yapılan anketlerde bu isimlerin çıkması, onların konu ile ne kadar yakından ilgilendiklerini ve büyükşehir olmayı ne kadar arzuladıklarını göstermektedir. Manisa, büyükşehir belediyesi olduğunda ekonomik ve sosyal kalkınma daha çabuk bir şekilde görülecektir. Büyükşehir Kanunu ile mahalli hizmetler, idarenin bütünlüğü ilkesine uygun şekilde yürütülecektir. Kamu görevlerinde birlik sağlanacaktır, toplum yararı ve çevre sağlığı korunacaktır. Mahalli ihtiyaçlar gereği gibi karşılanacak, üniter yapımız kesinlikle bozulmayacaktır. Yerel demokrasi daha da güçlenecektir. Halkımızın yönetime katılması adına, il sınırı içinde yaşayan herkesin büyükşehir belediyesi içinde oy kullanması sağlanmıştır. Düzenleme ile toplam belediye sayısı 2950den 1392ye düşecektir. Bu derlenme ve toparlanma ile daha çağdaş, daha etkin ve verimli hizmet sunumu mümkün olacaktır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER