Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği

Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi düzenleyecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) iş yerlerinde çalışan vatandaşlar için İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri düzenleyecek.
     Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, özel kurumlarda ücretli verilen bu kursları Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile işbirliğiyle ücretsiz olarak verecek.
     Eğitime katılmak isteyenler nüfus cüzdan fotokopileri ve çalıştıkları iş yerlerinden alacakları çalıştıklarına dair belge ile ASMEK şubelerinde kayıt yaptırabilecek. Risk gruplarına göre farklı günlerde verilecek eğitimler sonunda katılım belgesi verilecek.
     İlgilenenler İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin hangi risk gruplarına ne zaman verileceğini www.asmek.org.tr internet adresinden veya ASMEKlerden öğrenilebilecek. Yine aynı adresten müracaat formu indirilip, gerekli belgeler hazırlandıktan sonra kayıt yaptırılabilecek.
     İlk eğitim 8 Şubat Cuma günü kuaförler, berberler, manikürcüler ve güzellik salonlarında çalışanlar için düzenlenecek. İş yeri sahiplerinin her çalışanına 6331 sayılı Kanun gereği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimini aldırmak zorunda olduğunu belirten ASMEK yetkilileri, bu belgeye sahip olmayan kişileri çalıştıran iş yeri sahiplerinin yasa gereği bin lira ceza ödemek zorunda kalacaklarını hatırlattı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER