Buz hokeyinde sıcak antrenman

Buz hokeyinde sıcak antrenman -Hristiyan Atletler Kulübü, Erzurumdaki buz hokeyi sporcularının, ABDdeki sporcularla kaynaşmasını sağlamak amacıyla proje başlattı -ABDli antrenör Randazzo: İki din ve iki kültür arasında


ERZURUM (A.A) - Hristiyan Atletler Kulübü, Erzurumdaki buz hokeyi sporcularının, ABDdeki sporcularla kaynaşmasını sağlamak amacıyla proje başlattı.
     Hristiyan Atletler Kulübü tarafından hazırlanan, Dinler ve Kültürlerarası Kaynaşma projesi kapsamında ABDden Erzuruma gelen 2si antrenör, biri profesyonel buz hokeyi oyuncusu olmak üzere 3 kişilik ekip, 500lük Buz Hokey Salonunda, Erzurumlu sporcularla antrenmanlara başladı.
     Antrenörlerden Rick Randazzo, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki din ve iki kültür arasındaki dostluğu, kardeşliği pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, antrenmanlarda, sporcuların becerilerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.
     Türkiyedeki genç buz hokeycilerle çalışarak, tecrübe kazandırmak istediklerini anlatan Randazzo, şunları kaydetti:
     Biz buraya senede bir kaç kez gelmek ve gerekirse buradaki çocukları ABDye götürüp hem iki din, hem de iki kültür arasında kaynaşmayı sağlamayı hedefliyoruz. Kendi kulüplerimizde olan sporcularla, iki tarafı birbirine hem dost, hem de kardeş yapmak istiyoruz. Küçük bir gurup olduğumuz için sadece Türkiyede bu çalışmayı yürütüyoruz. Türkiyedeki genç buz hokeycilerle çalışarak, onların tecrübe kazanmasını sağlamalarını amaçlıyoruz. Erzurumda görev yapan, ABDli buz hokeyi antrenörü Mc. Adams Keith sayesinde buraya geldik. Buradaki dostluğu, ABDye taşımak en büyük hedefimiz.
     Randazzo, iki din ve kültür arasında kaynaşmayı sağlamak için gelecek yıllarda, Türkiyedeki buz hokeyi sporcularına malzeme yardımı yapmanın yanı sıra, ABDdeki ünlü buz hokeyi oyuncularını da Türkiyeye getirmeyi planladıklarını ifade etti.
     ABD Tulsa Oliers Kulübünün oyuncularından Gary Steffes de Türkiyedeki gençlerin yetenekli ve buz hokeyi öğrenmeye çok istekli olduklarını kaydetti.
     Dinler ve Kültürler Arası Kaynaşma projesi kapsamında düzenlenen antrenmanlar 4 gün sürecek.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Buz hokeyinde sıcak antrenman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER