Buzdan eserinin açılışını vinç yardımıyla yaptı

Buzdan eserinin açılışını vinç yardımıyla yaptı -Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kavukçu, sanata ve soğuğa dikkati çekmek için hurda otomobilleri üst üste sıralayarak tasarladığı eserinin açılışını, vinç yardımıyla metr


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, sanata ve soğuğa dikkati çekmek için hurda otomobilleri üst üste sıralayarak tasarladığı eserinin açılışını, vinç yardımıyla metrelerce yükseğe çıkarak gerçekleştirdi
     Kavukçu ve beraberindeki 15 kişilik ekip, Güzel Sanatlar Fakültesi yanında, hurda otomobilleri 10 metre yüksekliğindeki demir çubuğa vinç yardımıyla asarak, ilginç bir tasarım ortaya koydu. Bir süre su püskürterek otomobillerde buz kristali oluşturan Kavukçu, kentin iklimiyle sanatını bütünleştirmeye çalıştı.
     Vücudunun çeşitli yerlerine buz kütlelerini bağlayarak vinç yardımıyla yaklaşık 12 metre yüksekliğe çıkan Kavukçu, buzdan oluşturduğu eserinin açılışını yaptı. Bir saat boyunca vinçle asılı kalan Kavukçu, yaklaşık 2 metre yüksekliğe indirilerek asılı vaziyette gazetecilere açıklama yaptı.
     Metrelerce yüksekliğe çıkarak, yer çekimsiz bir durumu denemek istediğini vurgulayan Kavukçu, Yer çekimsiz bir olayda ölümle yaşam arasındaki diyaloglara yukarıda zaman zaman şahit olabiliyor insan. Çünkü her ne kadar yer çekimine bağlı olsam bile araçla yer çekiminin varlığını hissetmediğim bir durum söz konusu dedi.
    
     -Soğuk havanın olumlu yanlarını sanatla yansıttı-
    
     Bu eylemle sanatın bir objesine dönüşmüş durumdayım diyen Kavukçu, Yaşadığımız iklim şartlarında, iklimin vurgusunu yapma, sonsuzluk arayışı, ölüm yaşam ilişkileri gibi bir takım kavramsal altyapı üzerinden hareket ettim. Şehrin doğal yapısını, her gün varlığını hissettiğimiz soğuk havanın insan yaşamındaki olumlu yönlerini anlatmaya çalıştım. Soğuk havanın olumlu yanlarını sanatla yansıtmaya çalıştım. Objenin etrafında gezinerek ben de sanatın bir nesnesi oldum diye konuştu.
     Programa katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu ise olumsuzu olumluya, eksiyi artıya, zahmeti güzelliğe çeviren yeni bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, sanatçının sanatını konuşturarak, atıklardan, hurdalardan yeniliği ortaya çıkardığını söyledi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Buzdan eserinin açılışını vinç yardımıyla yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER