Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ispartada -Bakan Eroğlu: -Türkiyede susuz şehir bırakmadık. Sulamada destan yazıyoruz


ISPARTA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyede susuz şehir bırakmadık. Sulamada destan yazıyoruz dedi.
     Bakan Eroğlu, Keçiborlu ilçesinde 2 taşkın koruma tesisinin açılışını yaptı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ispartaya gelirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın selamını getirdiğini söyledi.
     Türkiyede son 10 yılda ciddi bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Eroğlu, Türkiyenin pasaportu ve parasıyla güçlü bir ülke haline geldiğini belirtti.
     AK Parti hükümeti döneminde Türkiyenin dünyada ekonomi alanında 26ncı sıradan 16ncı sıraya kadar yükseldiğini anlatan Eroğlu, Türkiyenin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Türkiyeye ciddi oranda yatırım yaptıklarını dile getiren Eroğlu, İstanbul 60 yıl susuzdu. Biz bırakın 60 yılı 2071 yılına kadar İstanbulun suyunu hazır ettik. Ankara, Isparta, Afyonkarahisara, Şırnaktan Edirneye kadar her yere su getirdik. Türkiyede susuz şehir bırakmadık. Sulamada destan yazıyoruz diye konuştu.
     Bakanlık kapsamında büyük yatırımlara imza attıklarını, bu nedenle temel atma ve açılış törenlerini toplu halde gerçekleştirdiklerini söyleyen Eroğlu, sadece bugün Ispartada 32 tesisin açılış ile temel atma işlemini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Eroğlu, Ispartada sulanmadık toprak, ıslah edilmedik dere bırakmayacaklarını bildirdi.
     Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından taşkın koruma tesislerin açılışını yaptı ve vatandaşlara fidan dağıttı.
     AK Parti Keçiborlu İlçe Başkanlığını da ziyaret eden Eroğlu, daha sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER