ÇAGİAD Yönetim Kurulu:

ÇAGİAD Yönetim Kurulu: -(İş yeri sosyal güvenlik denetimleri) Tüm denetimler tek çatı altında toplanmalıdır. Bunun sağlanması için yapılacak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneğinden (ÇAGİAD) yapılan açıklamada, iş yeri sosyal güvenlik denetimleriyle ilgili, Tüm denetimler tek çatı altında toplanmalıdır. Bunun sağlanması için yapılacak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir ifadesine yer verildi.
     ÇAGİAD yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, iş yerlerinin üçlü bir denetim altında olduğunu, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri için iş müfettişlerinin, ölümlü iş kazaları için Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerinin, yaralanmalı iş kazaları için de Sosyal Güvenlik Kurumu denetmenlerinin denetiminde olduğu bildirildi.
     Çalışma hayatının bir bütün olduğu, iş sağlığı ve güvenliğinin bir bütün halinde, her iş yerinin uymakla yükümlü bulunduğu kuralları kapsadığını anlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ancak bir iş yerinin, aynı işletme faaliyetinden dolayı üçlü bir denetime tabi bulunması, büyük bir bürokrasi yaratıyor. Bu da, zaten büyük bir ticari risk ve yük altında bulunan işletmeler için bazen bir kabusa dönüşebiliyor. Denetimden geçen işverenlerimiz, bunun ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Tabii ki her işveren, işletmesindeki bütün güvenlik önlemlerini, işçi sağlığı ile ilgili uygulamaları ciddi bir şekilde yerine getirmelidir. Bu konu tartışmasız bir zorunluktur. Ancak, gerek bir kaza vukunda, gerekse normal bir denetimde üç koldan yapılan üç ayrı denetim, işvereni canından bezdirebiliyor. ÇAGİAD olarak çözüm önerimiz, tüm denetimler tek çatı altında toplanmalıdır. Bunun sağlanması için yapılacak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Denetimlerdeki temel amaç, işvereni cezalandırmanın, açıklarını ve fırsatlarını kollamak değil, yol gösterici ve yapıcı bir anlayışa sahip olunmasıdır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇAGİAD Yönetim Kurulu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER