Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -(Fransada 3 kadının öldürülmesi) Bu öldürme olayını, yangının sönmesiyle ilgili Türkiyenin atmış olduğu önemli adım ve bunu sonlandırma çabasına vurulmaya çalışılan bir darbe olarak değe


BURSA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fransada 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, Bu öldürme olayını, yangının sönmesiyle ilgili Türkiyenin atmış olduğu önemli adım ve bunu sonlandırma çabasına vurulmaya çalışılan bir darbe olarak değerlendiriyorum dedi.
     Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde oda başkanlarıyla bir araya geleceği toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik, Fransada 3 kadının öldürülmesi hakkındaki soru üzerine, ülkenin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini, 30 yıldır Türkiyenin mücadelesini anlamayan Avrupalı dostların olduğunu kaydetti.
     Avrupalı dostların bu milletin çektiği ızdırapları anlamakta zorlandıkları için Türkiyenin sıkıntılar yaşadığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:
     Ama zaman içerisinde onlar da bu örgütün bir terör örgütü olduğunu tescil ettiler, kabul ettiler. Ama yıllarca da hamilik yaptılar. Orada terör örgütünün çok yaygın faaliyetleri ve örgütlenmesi var. O konuda, o hükümetler ne yapıyor- Onu da bizim bilme şansımız yok. Kim, kiminle, ne kadar, ne amaçla görüşüyor- Doğrusu bunu bilemiyoruz. Siz terör örgütü diye ilan edilen bir örgütle ne diye görüşüyorsunuz- Bahsettiğim devlet başkanı için söylüyorum. Onu ben bilemiyorum. İçeriğini de bilemiyorum. Bu öldürme olayını, yangının sönmesiyle ilgili Türkiyenin atmış olduğu önemli adım ve bunu sonlandırma çabasına vurulmaya çalışılan bir darbe olarak değerlendiriyorum. Ama konu ayrıntılarıyla ortaya çıktığı zaman hepimiz görmüş olacağız. Ama zamanlamasını çok anlamlı buluyorum.
     Bir gazetecinin Spor kulüplerinin 110 milyon lira civarında SGKya prim borcu olduğuna ilişkin çıkan haberlerle ilgili, Bir yandan da milyon dolarlık transferler yapıyorlar. Af söz konusu olur mu- şeklindeki sorusu üzerine Çelik, sosyal güvenlik alacakları konusunda çok ciddi mesafe kat ettiklerini, ciddi tahsilatlar gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Çelik, SGKnın 75 milyonu ilgilendiren bir kurum olduğunu ve üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Emekli maaşlarını ödüyoruz. Sağlık harcamalarını karşılıyoruz. Burada hiç bir aksama yok. Ama tahsilatını da yapmamız gerekiyor. Tahsilatta aksamalar olursa bu hizmetlerin sunumunda da ister istemez kamuoyunu zora sokmuş oluruz. Tahsilatlarımız konusunda çok ciddi bir mesai harcadığımız bir dönemi yaşadığımızı bu vesile ile belirtmek istiyorum. Kolaylıklar var. 36 aya kadar tahsil etme imkanı varken kamuya karşı, 75 milyona karşı, bu görevi yerine getirmemek son derece yanlış olur. Spor kulüplerine gelince, spor kulüplerinin hangi mevlalarla uğraştıklarını hepimiz biliyoruz. Yani milyarlar, milyonlar, trilyonlar havada uçuşuyor. Ama kamuya karşı görevlerini yerine getirirken konuşulan rakamların karşısında, son derece cüzi primleri yatırmıyorlarsa bunu bir sorumluluk örneği olarak görmek doğru değil. Şu anda yapılandırılan 41 milyon, alacağımız 57 milyon 6 bin lira. Bunların tahsili ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
     Bu yasa çalışmasını sürdürürken yapılandırılması gündeme gelen kulüp borçlarının olduğunu dile getiren Çelik, Onlar fes edilen kulüpler. Yani hükmü şahsiyet bitmiş veya amatör kümeye düşmüş olan kulüplerin yöneticilerine rücu eden prim alacakları var. Onların yapılandırmada 6111 Sayılı yasaya göre TEFE-TÜFE çerçevesinde faizleri silinerek yapılandırılması daha çok ağırlıklı konuşuldu. Spor bakanımızla görüştük. Fakat bu konunun çerçevesi tam çizilemediği için netleşmesi açısından ileri tarihe bırakıldı. Ama genelde spor kulüpleriyle ilgili prim borçlarının yapılandırılması ne dün gündemimize geldi ne bugün gündemimizde var. Tahsilatın peşindeyiz ifadelerini kullandı.
    
     -Kabine revizyonu iddiaları-
    
     Çelik, bir gazetecinin kabine revizyonu iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, seçimlerden belli bir süre geçtikten sonra kabine revizyonu konusunun gündeme geldiğini, bu konuda gazetecilerin kulaklarının daha hassas olduğunu dile getirdi. Çelik, şöyle devam etti:
     Bilgileri bir yerden mutlaka alırlar ve süreci yönetmeye başlarlar. Dikkat ederseniz Sayın Başbakanımız böyle bir sürecin yönetilmesine izin vermedi. Her an her şey olabilir dedi. Buna söyleyebilecek başka bir cevap yok. Doğrudur. Yetki Sayın Başbakandadır. Kiminle, ne kadar, ne zaman çalışmak istiyorsa, kimden ne kadar verim aldı, kimden ne kadar verim alacaksa onun takdirini Sayın Başbakan yapar ve ona göre de revizyon ihtiyacı varsa yapar. Revizyon ilk kez de olmuyor. Revizyon kaç kez oldu. Aslolan ülkeye hizmet. Aslolan hizmette netice alıcı bir süreç yaşamaktır. Hükümetin amacı da ülkeye 75 milyona hizmettir. Bunu en iyi hangi kadrolar hangi ekipler yapacaksa Sayın Başbakanımız gerek bürokrat, gerekse siyasi alanda o tecrübe ile yapıyor.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER