Çamaşır makinesinden değirmen yaptı

Çamaşır makinesinden değirmen yaptı -Kastamonunun Cide ilçesinde yaşayan Özcan Köseoğlu, çamaşır makinesinden yaptığı değirmende horozlarına yem öğütüyor -Köseoğlu: Hem kendimin hem de komşularımın ihtiyacını karşılamaya çal


KASTAMONU (A.A) - Yusuf Çelik - Cide ilçesinde yaşayan Özcan Köseoğlu (49), çamaşır makinesinden yaptığı değirmende horozlarına yem öğütüyor.
     Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 30 yıldır horoz yetiştiriciliği yaptığını, zaman zaman baktığı civciv sayısının 150-200ü bulduğunu söyledi.
     Horozlarını 6 aylık olana kadar öğütülmüş mısırdan yaptığı yem ile beslediğini, sürekli yem öğütmek için değirmene gitmekten bıktığı için kendi değirmenini yapmaya karar verdiğini belirten Köseoğlu, değirmene dönüştürmek için hurdacıdan çamaşır makinesini satın aldığını anlattı.
     Makinenin içerisine mısırları öğütmek için taşı yerleştirdiğini ve yem koyma bölümü yaptığını belirten Köseoğlu, şöyle konuştu:
     Taş döndükçe mısırları öğütüyor. Bu şekilde hem kendimin hem de komşularımın ihtiyacını karşılamaya çalışıyorum. Bazen civcivi olanlar gelip burada yem ihtiyacını karşılıyor. Bazen uzak köylerden mısır ekmeği yapmak için mısır öğütmeye gelenler oluyor. Vatandaşlardan para almıyorum. Bazıları para almamamdan rahatsız oldukları için hayvanlarım yesin diye birkaç kilo mısır bırakıyorlar.
     Köseoğlu, horoz yetiştiriciliğinde en büyük maliyetin yem olduğunu ifade ederek, Mısırı normal değirmende öğütsem, bir kilogramının maliyeti 2 lira oluyor. Ancak bu sayede, sadece 75 kuruş mısır maliyeti var dedi.
    
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Çamaşır makinesinden değirmen yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER