Çanakkalede kruvaziyer turizmi

Çanakkalede kruvaziyer turizmi -Bahama bayraklı Seabourn Odyssey adlı gemi, 445 yolcusuyla Kepez Limanına yanaştı


ÇANAKKALE (A.A) - Bahama bayraklı Seabourn Odyssey adlı gemi, 445 yolcusuyla Kepez Limanına yanaştı.
     Sakız Adasından İstanbula giden 198 metre boyundaki Bahama bayraklı Seabourn Odyssey adlı gemi, Çanakkalenin merkeze bağlı Kepez beldesindeki limana ulaştı.
     Gemideki çoğunluğu İngiltere, ABD ve Avustralya vatandaşlarından oluşan 445 turist, Gelibolu Yarımadası, Troia Antik Kenti ile kent merkezini ziyaret etmek için otobüslerle bölgeden ayrıldı.
     Kepez Liman Müdürü Evren Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 331 mürettebat bulunan geminin akşam saatlerinde Çanakkaleden ayrılıp, İstanbula doğru yola çıkacağını söyledi.
     Bu yıl bereketli bir turizm sezonu yaşadıklarını ifade eden Beceren, turizm sezonu içerisinde toplamda 41 yolcu gemisinin geleceğini bildirdi.
     Gelecek gemilerin büyük çoğunluğunun 200 metrenin üzerindeki gemiler olduğunu ifade eden Beceren, buna paralel olarak yolcu sayısının da geçen yıla göre daha yüksek olmasını beklediklerini kaydetti.
     Beceren, Geçen yıl 10 bine yakın yolcumuz oldu, bu sene bu rakamın 15 bini geçmesini bekliyoruz. Liman olarak turizmde kruvaziyer sektörünün önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz dedi.
     Bu arada Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü de gemiye gelerek, kaptan Bjarne Larsen ile görüştü.
     Larsene, seramikten yapılmış Truva atı figürü hediye eden Kulözü, daha sonra gemiyi gezdi.
     (SAM-DOĞ)
<< Önceki Haber Çanakkalede kruvaziyer turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER