Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Küçükkuyu Belediyesi zabıta ekipleri okulların kantinlerini denetledi


ÇANAKKALE (A.A) - Ayvacıka bağı Küçükkuyu Belediyesi ekipleri, okulların kantinlerini denetledi.
     Ekiplerin denetimi Küçükkuyu İlköğretim Okulundan başladı. Zabıtalar, kontrollerin yanı sıra okul müdürü ve öğrencilerle görüşüp, kantin konusunda şikayetleri olup olmadığını sordu.
     Denetimde iş yerinin temizliği, çalışanların sağlık belgeleri, ürünlerin son kullanma tarihleri ve hijyen ortamı kontrol edildi.
     Ekipler, aynı uygulamaları Fernur Sözen Orta Okulu ile lisesinde sürdürdü.
    
     -Bayramiçte atletizm yarışması-
    
     Bayramiçte, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında atletizm yarışması düzenlendi.
     İlçe girişinden başlayıp, belediye önünde son bulan yarışmalarda 1200 metre küçük kızlarda Simge Mığlı, 1500 metre küçük erkeklerde İbrahim Batuhan, 2000 metre yıldız kızlarda Feyza Nur Bal, 3000 metre yıldız erkeklerde Erdinç Ünal, 3000 metre genç kızlarda Neslihan Dinçer, 5000 metre genç erkeklerde Onur Kırcalı birinci oldu.
     Dereceye giren öğrencilere ödülleri Cumhuriyet Bayramı törenlerinde verilecek.
    
     -AB Hayat Boyu Öğrenme Comenius projesi-
    
     AB Hayat Boyu Öğrenme Comenius projesi kapsamında Çana 4 ülkeden gelen öğretmen ve öğrenciler, Çanakkale Seramik Fabrikalarını ziyaret etti.
     İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Uslu, İngilizce öğretmenleri Fatma Candan ve Sevil Encür ile İtalya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristandan gelen 18 öğretmen ve 25 öğrenci, fabrikada kile çeşitli şekiller vererek üzerilerine isimlerini yazdı.
     Cafer Uslu, öğrencilerin yaptığı çalışmaları ülkelerine götüreceklerini söyledi.
    
     -Çan MYO öğrencilerinin ziyareti-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Çan Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, Türkiye Kömür İşletmeleri ile Kale Madeni ziyaret etti.
     Öğrenciler, öğretim görevlileri Cemal Kamacı ve İsmail Tekin ile söz konusu kuruluşlara gidip, yapılan işler ve sorumluluklarla ilgili bilgiler aldı.
     Çan MYO Maden Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mustafa Işık, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, Okulumuza yeni gelen arkadaşlarımıza ve şu anda 2. sınıfta öğrenim gören öğrencilere ilçemizdeki maden firmalarının yetki, sorumluluk ve yürütülen işleriyle ilgili bilgilenmelerini sağladık. Umuyorum ki, öğrenci arkadaşlarımız bu gezimizden memnun kalmıştır dedi.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER