Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün eğitim seminerleri sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün eğitim seminerleri devam ediyor.
     Ticari Taksi Yönetmeliğinin 21. maddesine istinaden taksi sahibi ve sürücülerine Çanakkale Belediyesi Tabipliği Hemşiresi Tuğçe Nair ilk yardım, Komiser Yardımcısı Mehmet Elakılınç, Baş Polis Memuru Sıtkı Irmak, Polis Memuru Halil Uçar trafik bilgisi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cumhur Erdönmez ise halkla ilişkiler, iletişim, meslek etiği, çevre bilgisi, stres ve çatışma yönetimi, öfke kontrolü ile şoförlerin uyması gereken kurallar konusunda seminer verdi.
     Seminer sonunda katılım sağlayan ticari taksi sahibi ve sürücülerine belge verildi.
    
     -Çocuklara doğum günü kutlaması-
    
     Çanakkalede çocuk evlerinde barınan 21 çocuk için ortak doğum günü kutlaması düzenlendi.
     Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vali yardımcıları, daire müdürleri ile eşleri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen doğum günü kutlamasında yaptığı konuşmada, çocukların her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.
     Çanakkalenin birçok ile örnek olacak şekilde çocuklara ilgi alaka gösteren il konumunda olduğuna değinen Tuna, Bunun süreklilik arz etmesi gerekiyor. Çocuk yetiştirmek kolay değil. Onun için de gerekli tedbirleri almamız lazım. Kendi çocuğumuzu nasıl yetiştiriyorsak onları da iyi yetiştirecek tedbirleri almalı ve bu şekilde davranmalıyız. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen seferberliği göstermeye çalışıyoruz dedi.
     Daha sonra çocuklara pasta kesti.
    
     -Aile eğitimi semineri-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Prof. Dr. Suzan Erbaş Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfında öğrenim gören çocukların ailelerine yönelik aile eğitimi semineri verildi.
     Araştırma görevlisi Mine Sönmez tarafından verilen seminerde, okul öncesi dönemdeki çocuklarda karşılaşılan olumsuz davranışlar, bu davranışların olası nedenleri, ailelerin bu davranışlarla nasıl başa çıkabilecekleri ve davranışı ortadan kaldırmaya yönelik neler yapılabileceklerine ilişkin konulara değinildi.
     Seminerin sonunda ailelerin soruları cevaplandırıldı.
    
     -Valilik standına yoğun ilgi-
    
     Çanakkale Valiliği öncülüğünde, ÇOMÜ ve Hera organizasyon işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Kitap Fuarı sona erdi.
     Kitap fuarında valiliğin standı okuyucular tarafından yoğun ilgiyle karşılaştı. Stantta 1915 Harp Mecmuası, 57 Piyade Alayı, Çanakkale Gravürleri, Çanakkale Destanı, Gelibolu, 101 Soruda Troya, Çanakkale Şehitler Abidesi, Troya Savaşlarından Gelibolu Savaşlarına, Bir Milletin Varoluş Destanı Çanakkale, Destanlaşan Coğrafya Çanakkale, Çanakkale Türk Devri Eserleri, Destan ve Abide Çanakkale, Türk Şiirinde Çanakkale Savaşı başta olmak üzere birçok eser okuyucuların beğenisine sunuldu, tanıtıcı broşür, afiş ve CDlere yer verildi.
     Okuyucuların en fazla ilgisini ise 1915 Çanakkale Mecmuası ile 57. Piyade Alayı kitapları çekti.
    
     -Öğrenciler sahili temizledi-
    
     İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğrencileri, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla Dardanos sahilinde kıyı temizliği yaptı.
     Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 öğretmen gözetiminde, 23 öğrencinin katıldığı temizlik çalışmasında, öğrencilere çöp ile geri dönüşüm arasındaki farklar anlatılarak, sahilde yapılan temizlik sırasında bunların ayrı poşetlere toplanması sağlandı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER