Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Basketbol aday hakem kursu başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede düzenlenen basketbol aday hakem kursu başladı.
     Türkiye Basketbol Federasyonu A Kategorisi teknik komiserlerinden Marmara Bölgesi Eğitim Sorumlusu Ertuğrul Atak tarafından verilen kursa 49 aday katılıyor.
     Kursta başarılı olan aday hakemler Çanakkaledeki yerel liglerinde görev alacak,
    
     -Velilere Doğru Hikaye Okuma Teknikleri semineri-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havise Güleç, Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulundaki öğrencilerin ailelerine yönelik Doğru Hikaye Okuma Teknikleri konusunda bilgi verdi.
     Doç. Dr. Güleç, çocuklara hangi kitapları, nasıl ve ne zaman okumaları gerektiğini, masal kitaplarının hikaye kitaplarından farklı olduğunu, çocuklara zaman ayırmanın önemini, yanlış kitapların çocuklara zararları olduğunu ve okunmaması gerektiği anlattı.
     Seminerde velilere bazı anketler uygulandı ve anketler üzerine konuşma yapıldı.
    
     -Kentte peyzaj çalışmaları-
    
     Çanakkale Belediyesinin kentin çeşitli bölgelerinde devam ettiği alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra gerçekleştirdiği peyzaj çalışmaları da sürüyor.
     Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yürüttüğü peyzaj çalışmaları kapsamında, Kordon Boyu, Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri bahçesi, Golf Çay Bahçesinin önü, Piri Reis Caddesi, Hava Alanı Kavşağı, Troia Köprüsü Kavşağı, Özlem Kayalı İlköğretim Okulunun önündeki parklara renkli çiçekler dikildi.
     Belediye yetkilileri, bakım, iyileştirme ve dikim çalışmalarının süreceğini kaydetti.
    
     -Çanakkalede enginar dikimi-
    
     Çanakkalede merkeze bağlı Saraycık, Işıklar, Karacaören ve Yağcılar köylerinde enginar yetiştiriciliği demonstrasyonları kuruldu.
     Saraycık köyündeki enginar demonstrasyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım ile teknik elemanlar inceleme yapıp, çiftçilerinden tarımsal konulardaki sorunları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER