Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Merhum bestekar Teoman Alpay, konserle anıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Merhum besteci Teoman Alpay, Çanakkalede konserle anıldı.
     Nasıl Geçti Habersiz O Güzelim Yıllarım, Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar, At Kadehi Elinden, Buruk Acı, Sarmaşık Gülleri, Kalbimi Kıra Kıra, Kıskanırım Seni Ben, Mavi Gözlü Sarışım Kız, Samanyolu, Sevmekten Kim Usanır gibi besteleri bulunan Alpay için ölümünün 8. yılı dolayısıyla Çanakkale Valiliği himayesinde Biga Belediyesi Türk Sanat Müziği korusu tarafından Süleyman Demirel Konferans Salonunda konser düzenlendi.
     Konsere Vali Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Teoman Alpayın eşi Ruhsar Alpay, vali yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Tuna, Çanakkalenin yetiştirdiği güzide bestekarlardan Alpayın 8. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini belirterek, Sayısız esere sahip olan ve Türk sinemasına damgasını vuran filmlere ilham kaynağı olmuş Samanyolu, Buruk Acı gibi bestelerinde yazarının olması ve ölümünün 8. yılında hasretle hatırlanıyor olması önce ailesi sonra bizler için ayrıca bir gurur kaynağıdır. Sadece dilimizde değil, eserlerinin Fransızca ve Yunanca okunması ünlü bestekarımızın dünyaya mal olmuş bir değer olduğunun kanıtıdır dedi.
    
     -ÇATTAB toplantısı yapıldı-
    
     Çanakkale Assos Truva Alt Yapı Hizmet Birliğinin (ÇATTAB) şubat ayı encümen toplantısı yapıldı.
     Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda, Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, Çanakkale Belediye Meclis Üyesi L.Burak Ünal, Tevfikiye Muhtarı Mehmet Er, İris Otel temsilcisi Yüksel Ergen, Limani Otel temsilcisi Hüseyin Yalman ve ÇATTAB muhasebe yetkilisi Nadir Kaptan katıldı.
     Toplantıda, 15-18 Mart tarihlerinde Romanyada yapılacak TTR Tourism Fair Of Romania Turizm Fuarının hazırlıklarının gözden geçirilmesi ve fuar için görevlendirme yapılmasına yönelik konular görüşüldü.
    
     -Üst yapı çalışmaları sürüyor-
    
     Çanakkale Belediyesinin cadde ve sokaklarda gerçekleştirdiği üst yapı çalışmaları sürüyor.
     Teknik alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen üst yapı çalışmaları kapsamında Kemalpaşa Mahallesi Aynalı Çeşme Sokakta parke ve kaldırım taşı döşeniyor.
     Çalışmalar 2 haftada tamamlanacak.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER