Lüks otomobil sahiplerini dolandırdıkları iddiası

Lüks otomobil sahiplerini dolandırdıkları iddiası -Yalovada, 5 kişi gözaltına alındı


YALOVA (A.A) - Yalovada, lüks otomobil sahiplerini dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi, gözaltına alındı.
     Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Ocak 2013 tarihindeki bir müracaat üzerine, 3 lüks otomobili paralarını vermeden üzerlerine geçirdiği öne sürülen şebekeyi, takibe aldı.
     Kısa süre önce oto galeri dükkanı açtıkları belirlenen şebeke üyelerinin, internette Yalovadan verilen satılık lüks otomobillerin ilanlarını takip ederek, araç sahiplerini dükkana çağırıp, söz konusu araçlara talip oldukları tespit edildi.
     Özellikle cuma günleri mesai bitimine yakın saatleri tercih eden şebeke üyelerinin, noter kanalıyla araçları üzerlerine aldıktan sonra parayı pazartesi günü ödeyecekleri yönünde bilgi vererek zaman kazandıkları belirlendi.
     Bunun üzerine, araçları aldıktan sonra kayıplara karışan şebeke üyeleri için 6 kişilik özel bir ekip kuruldu. Şebeke üyelerinin İstanbulda olduğunu tespit eden ekip teknik takibini sürdürdü. Telefon konuşmalarında otomobil sahiplerini keklik olarak tanımladıkları bildirilen şebeke üyelerinin, Yalovadan aldıkları 3 araç üzerine şerh konulması üzerine, İstanbulda araçları parçalayan bir şebeke ile kontak kurduğu belirlendi.
     Yaklaşık bir aylık takibin ardından düzenlenen operasyonda, şebeke lideri olduğu öne sürülen Hacı Ç. (48) ile Sadık D. (28), Yaşar K. (27), Mustafa C. (21) ve Hasan E. (49) gözaltına alınarak, Yalovaya getirildi.
     Zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Yalovadan alınan 3 araca el konuldu.
     Öte yandan, şebekenin daha önce Tekirdağ, Kocaeli, Bursa ve İstanbul illerinde toplam 25 kişiyi bu yöntemle dolandırdıkları öğrenildi.
    
     -Çok kibar ve profesyonelce davrandılar-
    
     Yalovadaki mağdurlardan Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Emrah Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir ay önce aracını bir internet sitesi üzerinde satılığa çıkardığını belirtti. Uludağ, 4-5 gün sonra adının Osman olduğunu söyleyen bir kişinin kendisini aradığını, galerici olduğunu ve arabasını satın almak istediğini söylediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Beni dükkana çağırdı. Dükkanda çok kibar, nezih şekilde, profesyonelce davrandılar. Sonrasında aracın satışına karar verdik. Ben hesap numaramı verdim. Paranın yatırılması durumunda noterden verebileceğimi söyledim. Bu sıra saat 15.30 civarındaydı. Noter kapanmasın diyerek beni bir arkadaşla notere gönderdiler, bu sürede de parayı banka hesabıma yatıracaklarını söylediler. Sonrasında biz notere gittik. Noter aşamasındayken paranın yatıp yatmadığını öğrenmek istediğimi yanımdaki şahsa söyledim. Bana onların çok güvenilir kişiler olduklarını, paranın kesinlikle yatmış olacağını söyledi. Ben de noterden satışı verdim. Sonradan bankadan hesaba bakmaya gittim. Yatmadığını görünce galeri dükkanına gittim her şeyin alınıp dükkanın terk edildiğini söylediler. Telefonla aradım telaş yapmayın geleceğiz dediler, bankada sıkıntı olduğunu paranın pazartesi günü yatacağını söylediler. Daha sonra telefonları açmadılar. Dolandırıldığımı anladığım zaman polise başvuruda bulundum.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Harun Kaymaz / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Lüks otomobil sahiplerini dolandırdıkları iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER