Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Çanakkale Savaşı, Anadolu ve Trakya insanının dini, dili, namusu, örfü, kültürü ile topyekun istiklalini yok etmeye gelenlere karşı kan deryasında boğ


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Çanakkale ruhunun bugün de devam ettirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Güzelbey, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Savaşının sonuçları bakımından Türk ve dünya tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
     Çanakkale Savaşının devletler arası bir harp olmadığını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu savaş, Anadolu ve Trakya insanının dini, dili, namusu, örfü, kültürü ile topyekun istiklalini yok etmeye gelenlere karşı kan deryasında boğazlaşmasıdır. Düşmana karşı şanlı Türk gençlerinin iman dolu bağrını; bayrağına, vatanına, namusuna, dinine, kültürüne siper ederek elde ettiği zaferin adıdır. O gün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimizi asla bozmamalı, iç ve dış mihrakların oyununa gelmemeli ve Çanakkale ruhunu bugün de devam ettirmeliyiz.
     Güzelbey, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitleri rahmetle andı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER