Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -CHP Edirne İl Başkanı Özdöl: -Çanakkale Zaferi, topraklarımızı paylaşmak, ülkemizi sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, Çanakkale Zaferinin, Türk topraklarını paylaşmak ve sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir mücadelenin sonucu olduğunu belirtti.
     Özdöl, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferinde 250 bin şehit verildiğini belirtti.
     Çanakkale Zaferinin Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş sürecinde bir dönüm noktası ve Birinci Dünya Savaşının gidişatını değiştiren bir destan olduğunu ifade eden Özdöl, şunları kaydetti:
     Çanakkale Zaferi, topraklarımızı paylaşmak, ülkemizi sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Bu halk var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakarca kazanma başarısını göstermiştir. Şanlı tarihi boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş ulusumuz, büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün öncülüğünde, emperyalizme karşı bağımsız bir devlet kurmayı başarmıştır.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER