Çankırıda Çiğdem Günü Şenliği düzenlendi

Çankırıda Çiğdem Günü Şenliği düzenlendi -Baharın gelişini müjdeleyen şenlik, 5 asırlık meşe ağacının bulunduğu alanda yapıldı


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda baharın gelişini müjdeleyen Çiğdem Günü Şenliği 5 asırlık meşenin bulunduğu alanda yapıldı.
     Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen, kışın vedası ve baharın sembolü olan şenlikte Gazi Üniversitesi öğrencileri, Yapraklı ilçesine bağlı Karacaözü köyündeki evlerden maniler eşliğinde bulgur ve yağ topladı.
     Birlik ve beraberliği simgelemek için toplanan malzemeler ve çiğdemlerle sembolik olarak tereyağlı bulgur pilavı pişirildi.
    
     -Çeşitli yarışmalar düzenlendi-
    
     Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 5 asırlık meşenin bulunduğu alanda düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, geleneksel değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise unutulmaya yüz tutmuş değerleri yaşatmak için Çiğdem Günü düzenlediklerini anlattı.
     Türklerin çok köklü bir medeniyet ve kültüre sahip olduğunu ifade eden Dinç, Kültürümüzde yer alan geleneklerimizden maalesef birçoğu unutulmak üzeredir. Yeni nesilin çoğu çiğdem toplama ve çiğdem pilavı geleneğini bilmemektedir. Bu geleneğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Biz de bu şuurla bu tarz şenlikleri düzenliyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından ip çekme, kaşıkla yumurta taşıma, topaç çevirme, ip atlama yarışmaları düzenlendi.
     Halk oyunları gösterilerinin ardından pişirilen çiğdem pilavı vatandaşlara ikram edildi.
     Etkinliklere Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu ile Çankırı Karatekin Üniversitesi de destek verdi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çankırıda Çiğdem Günü Şenliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER