Çankırıda okul sütü dağıtımı başladı

Çankırıda okul sütü dağıtımı başladı


ÇANKIRI (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Okul Sütü projesi kapsamında Çankırıda öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.
     TOKİ İlkokulunda öğrencilere süt dağıtımı programına, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, İl Halk Sağlığı Müdürü Hakan Kaytan ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır katıldı.
     Vali Özcan, süt dağıtımı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, okul sütü projesinin geçen yıl başladığını hatırlatarak, bu yıl gecikmeli olarak tekrar devreye girdiğini söyledi.
     Sütün her açıdan çok önemli olduğunu belirten Vali Özcan, Bu yıl toplam 84 okulda süt dağıtımı yapıyoruz. 2011-2012 eğitim öğretim yılında süt dağıtılan öğrenci sayısı 13 bin 136dır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ise 9 bin 244 süt dağıtımı yapılacak. Çankırıda veliler tarafından süt içilmesini istemeyen öğrenci sayısı da 304dür. Bu öğretim yılın haftada üç gün süt dağıtılacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çankırıda okul sütü dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER